Diego Armando Maradona s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020, dar memoria sa va rămâne eternă. Imediat după moartea sa, mai multe obiecte care i-au aparținut au fost scoase la licitație, dar poate cel mai important încă nu a fost vândut.
Este vorba despre tricoul pe care argentinianul l-a purtat în celebra partidă cu Anglia de la Mondialul din 1986, când Maradona a marcat un gol cu mâna și un altul considerat cel mai frumos din istoria fotbalului, după ce a plecat cu mingea din propria jumătate.
Citește și:
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 10 ORE

Diego Maradona doboară recorduri și după moarte

Casa britanică de licitații Sotheby's a anunțat că acel tricou va fi pus în vânzare între 20 aprilie și 4 mai. conform Mundo Deportivo, organizatorii licitației se așteaptă să obțină între 5 și 8 milioane de $ în schimbul prețiosului obiect. Prețul este unul exorbitant, dar e de înțeles, fiind vorba despre tricoul purtat de unul dintre cei mai mari jucători din istorie într-unul dintre cele mai cunoscute meciuri. Suma ar doborî orice record în materie de articole sportive, dar nu există vreun dubiu că există oameni cu bani care vor dori să aibă în vitrină un asemenea tricou.
Până acum, cel mai scump articol sportiv vândut vreo dată este un tricou al legendarului jucător de baseball Babe Ruth Babe, care și-a petrecut aproape toată cariera la New York Yankees. În 15 iunie 2019, tricoul a fost vândut cu 5,64 milioane de $.
După acel meci cu Anglia din 1986, Maradona și-a condus echipa spre al 2-lea titlu mondial din istorie, reușind să marcheze o dublă și în semifinala cu Belgia și să dea o pasă genială la golul victoriei din finala cu Germania (3-2).
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 12 ORE
Romanian Liga I
Noul acționar de la Rapid: "Modelul de business de la CFR Cluj îl înţeleg foarte greu"
ACUM 13 ORE