Câștigătoare la Wimbledon 2015, în proba fetelor, pe vremea când avea doar 14 ani, Zhuk a fost imediat comparată cu Maria Sharapova. Toate indiciile conduceau spre performanțe similare cu fosta mare campioană din Rusia, mai ales că la stil se asemănau foarte tare, Sofya fiind extrem de agresivă.
Talentul fantastic i-a adus 6 titluri ITF, iar în primăvara lui 2018, la doar 18 ani, reușea să o învingă pe Alize Cornet, în ceea ce reprezenta la acea dată prima sa victorie împotriva unei jucătoare de top 50 WTA. Victoria a avut loc la Indian Wells, în primul tur, dar tânăra rusoaică nu avea să se oprească acolo. A urmat Magdalena Rybarikova, capul de serie numărul 18, care de asemenea a trebuit să se încline în fața talentatei sportive din Moscova.
Tot în primele luni din 2018, ea juca și singura finală de WTA din carieră, la Newport Beach, unde era învinsă în trei seturi de Danielle Collins.
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 8 ORE
Dar pe final de 2018, când bătea la porțile top 100 WTA, Zhuk a suferit o accidentare foarte gravă, care a scos-o din circuit jumătate de an. A revenit, însă problemele medicale au continuat, astfel că acum ajunsese în afara primelor 400 din lume. Dar, mai important, durerile constante îi dădeau mari bătăi de cap, împiedicând-o să își ridice nivelul. În consecință, a luat decizia de a se retrage, provizoriu, la doar 20 de ani.
"În ultimii ani am avut numeroase accidentări serioase și astfel am decis să iau o pauza de la tenis în următorii ani, pentru a permite corpului să se odihnească", a scris Zhuk pe Instagram.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 10 ORE
Romanian Liga I
Noul acționar de la Rapid: "Modelul de business de la CFR Cluj îl înţeleg foarte greu"
ACUM 10 ORE