Arsenal a ales. Unai Emery este noul antrenor principal al echipei, preluând frâiele după 22 de ani în care Wenger a fost manager. Spaniolul a fost anunțat oficial miercuri dimineață și vine la club după ce a condus pe Paris Saint-Germain timp de doi ani, câștigând recent tripla în Franța.
Directorul executiv al lui Arsenal, Ivan Gazidis, a spus: „Unai are un palmares extraordinar de-a lungul carierei, a dezvoltat unele dintre cele mai mari tinere talente din Europa și joacă un fotbal entuziasmant care se potrivește perfect la Arsenal. Abordarea sa pasională și valorile sale de pe teren și din afara lui îl fac persoana ideală care să ne ducă înainte.”
Gazidis a menționat că procesul selecției a fost unul meticulos. Fostul căpitan, Mikel Arteta, actualmente asistentul lui Pep Guardiola la Manchester City, părea la un moment dat mare favorit să se întoarcă la club pentru a-l conduce, însă conducerea lui Arsenal a luat o decizie finală diferită. Carlo Ancelotti, Patrick Vieira, Diego Simeone, Luis Enrique, Leonardo Jardim, Brendan Rodgers sau Massimiliano Allegri erau alte nume vehiculate.
Serie A
Inter acuză în continuare problemele financiare! Împrumut de peste 400 de milioane de euro
ACUM 10 MINUTE
„Sunt entuziasmat că mă voi alătura unuia dintre cele mai mari cluburi din sport,” a spus Emery. „Arsenal este cunoscut și iubit în întreaga lume pentru stilul de joc, abordarea față de tineri jucători, stadionul fantastic, felul în care clubul este condus. Sunt foarte entuziasmat să primesc această responsabilitate și să încep un nou capitol important din istoria lui Arsenal.”
Proprietarul majoritar, Stan Kroenke, s-a declarat încrezător că Emery este persoana potrivită pentru post. „Mai multe lucruri au ieșit în evidență de-a lungul procesului și în interviu: cunoștințele sale despre fotbal, energia, determinarea și pasiunea sa pentru joc. Cunoștințele sale față de club, jucători, Premier League și fotbalul european au fost foarte impresionante. Împărțim aceeași viziune pentru viitor, pentru a construi pe platforma creată de Arsene Wenger și a ajuta clubul să atingă succese și mai mari.”
Emery și-a început cariera în Spania, la Lorca Deportiva, și a mai trecut pe la Almeria înainte de a impresiona la Valencia. După o scurtă perioadă petrecută în Rusia, a cucerit trei titluri la rând în Europa League cu Sevilla. La PSG a cucerit două Cupe ale Franței, două Cupe ale Ligii și un titlu în Ligue 1.
Romanian Liga I
Oficial | Dinamo continuă transferurile pe filiera CFR-ului
ACUM O ORĂ
Liga
FC Barcelona s-ar putea lovi de un alt caz Dembele! Un jucător de bază a refuzat un nou contract
ACUM O ORĂ