Olanda și Belgia vor să formeze un campionat comun, mult mai spectaculos. Entitățile fotbalistice din cele două țări au mai discutat planul respectiv în trecut, iar astăzi au făcut un pas important în această direcție.
Oficialii Pro League (Liga Belgiană de Fotbal) au anunțat că 25 de cluburi profesioniste din Belgia au votat în favoarea Beneleague - un nou campionat care unește ligile din Belgia și Olanda.
Contractele cu deținătorii de drepturi TV din cele două campionate vor expira în 2025, iar oficialii își doresc ca noua ligă să debuteze chiar de atunci. De notat că este pentru prima oară când sunt obținute voturi în unanimitate în acest context.
Liga Națiunilor UEFA
Mihai Stoichiță continuă declarațiile halucinante: "Liga Națiunilor nu te duce oricum nicăieri"
ACUM 4 MINUTE

Unirea campionatelor din Belgia și Olanda începe să prindă contur! Anunțul Pro League

"Astăzi, Consiliul General al Pro League a votat în unanimitate un acord de principiu privind direcția fotbalului profesionist din Belgia.
Ambiția noastră se bazează atât pe respectul față de asiprațiile sportive ale cluburilor de top, cât și pe nevoia de stabilitate economică a celorlalte echipe.
Cele două 25 de cluburi au votat în unanimitate și își doresc să contribuie la organizarea Beneleague. Board-ul Pro League va juca un rol activ în cadrul acestui proiect", se arată în comunicatul emis de Pro League, pe site-ul oficial.

Beneleague ar putea genera venituri de 400 de milioane de euro din drepturile TV

Acesta este doar primul pas către crearea noului campionat, Beneleague. Printre altele, oficialii Pro League și Eredivisie (campionatul Olandei) vor trebui să discute cu UEFA în contextul participării în competițiile europene.
În cazul în care lucrurile se vor materializa, fanii vor putea urmări un campionat mult mai imprevizibil, din care vor face parte echipe răsunătoare precum Ajax, PSV, Anderlecht și Club Brugge.
https://i.eurosport.com/2021/02/26/3002071.jpg
Potrivit companiei de consultanță Deloitte, fuziunea celor două campionate ar aduce venituri din drepturile de TV în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro/sezon. Prin comparație, cele două ligi din Belgia și Olanda câștigă în jur de 80 milioane de euro/sezon, la ora actuală.
Astfel, Beneleague ar deveni a 6-a cea mai bine clasată ligă din Europa, din punct de vedere al sumelor câștigate din drepturi TV, după campionatele din Anglia, Spania, Germania, Italia și Franța.
Liga
Real Madrid are planuri mari! Bugetul impresionant de transferuri stabilit pentru vara viitoare
ACUM 9 MINUTE
Fotbal
Când își află România U21 adversarele din grupele Campionatului European de anul viitor
ACUM 44 MINUTE