Gareth Bale nu s-a despărțit în cele mai bune condiții de Real Madrid, club la care a evoluat din 2013. Conform jurnalițtilor de la Daily Mail, unul dintre motivele rupturii definitive dintre galez și clubul madrilen a fost faptul că acesta a refuzat micșorarea salariului cu 10%, așa cum le-au solicitat șefii de pe Bernabeu tuturor jucătorilor.

Pandemia de Covid-19 a afectat grav bugetele marilor cluburi europene, iar Real Madrid nu a făcut excepție. În aceste condiții, oficialii le-au cerut jucătorilor să renunțe la 10% din salariu, dar Gareth Bale a fost singurul care a refuzat acest lucru.

Fotbal
Zidane, răspuns de clasă: "Vreau să îi transmit lui Bale doar atât"
26/09/2020 LA 09:47

Bale are un salariu de jumătate de milioan de € pe săptămână

Galezul avea un salariu de aproximativ 500.000 de € pe săptămână, care este plătit acum în proporție egală de Real Madrid și Tottenham.

Atât Zinedine Zidane, cât și căpitanul Sergio Ramos au insistat pe lângă jucătorii Realului să înțeleagă situația extremă și să accepte această micșorare. Toți angajații clubului au fost de acord, mai puțin Gareth Bale. Prin aceste reduceri salariale, Real Madrid a economisit în jur de 50 de milioane de € în această perioadă.

Gareth Bale a jucat 7 ani la Real Madrid, iar în momentul în care a ajuns pe Bernabeu a fost cel mai scump fotbalist din lume. Chiar dacă a contribuit decisiv la performanțele echipei, în special în Champions League, galezul nu a părut niciodată că este cel mai fericit om la Madrid, relația sa cu fanii nefiind cea mai apropiată.

Ca urmare, Bale s-a întors la Tottenham, deocamdată doar sub formă de împrumut, el mai având 2 ani de contract cu Realul. Gareth Bale ar putea redebuta astăzi pentru Tottenham, în meciul contra lui West Ham United din etapa a 5-a din Premier League, meci care va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.

Premier League
Gareth Bale nu are niciun regret că a părăsit Realul: "Am fost în situații de presiune imensă"
25/09/2020 LA 13:37
Premier League
Mourinho, lovitură după lovitură pe piaţa transferurilor. Spurs, negocieri pentru Milan Skriniar
23/09/2020 LA 07:04