Marco Van Basten a propus celor care legiferează regulile fotbalului să ia în considerare eliminarea regulii de off-side. Legendarul olandez e convins că fotbalul ar fi mult mai spectaculos și mai plin de emoție dacă această regulă ar fi eradicată.
Consiliul Asociației Internaționale de Fotbal (IFAB) este autoritatea care dictează și reglementează Legile Jocului. Organismul a anunțat de curând că ia în calcul revizuirea regulii off-side-ului și că acceptă orice sugestie în acest sens, iar Van Basten a venit cu una care surprinde total.
"Sunt foarte curios cu privire la regula off-side-ului pentru că sunt convins că nu este o regulă bună. Aș vrea să încerc să arăt că fotbalul este posibil fără regula off-side-ului. Sunt convins că fotbalul ar fi mai bun astfel. Fotbalul este un joc fantastic, dar cred în continuare că trebuie să facem mult mai mult pentru a-l face mai bun, mai spectaculos, mai interesant, mai incitant. Trebuie să lucrăm la asta.", a spus Van Basten într-un interviu acordat pentru Sky Sports.
Fotbal
Porto dă afară un jucător din cauza controversei legate de vârsta sa! Are 4 date de naștere
ACUM O ORĂ
Van Basten, care a fost responsabil pentru dezvoltarea tehnică FIFA între 2016 și 2018, crede cu fervoare că deciziile controversate privind off-side-ul au îndepărtat atenția de la ceea ce contează cu adevărat în jocul de fotbal: "Problema este că vorbim prea mult despre decizii în privința pozițiilor de off-side. Dacă nu am avea această regulă, am avea puține probleme și echipele se vor concentra pentru a oferi spectacol."

Arsene Wenger vrea ca regula off-side-ului să fie schimbată

Arsene Wenger a avut și el cu puțin timp în urmă o propunere de schimbare a regulii off-side-ului. Fostul antrenor al lui Arsenal, care acum lucrează în cadrul FIFA solicită ca regula off-side-ului să fie modificată astfel încât să se dea mai mult credit atacului.
Francezul propune ca dacă orice parte a corpului atacantului este în joc în momentul pasei, să nu mai fie considerată poziție de off-side. Momentan, regulamentul prevede că dacă orice parte a corpului cu care se poate înscrie este în spatele liniei penultimului apărător trebuie dictată poziție de off-side.
Mai ales după introducerea VAR-ului au fost anulate o sumedenie de goluri din cauza unor poziții de off-side milimetrice, lucru care evident conduce la frustrări din partea celor implicați. O modificare în sensul propus de Wenger ar oferi mai multă toleranță atacanților, a căror goluri nu vor mai fi anulate pentru că au avut un vârf de gheată avans față de fundaș când au primit mingea.
Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
ACUM 2 ORE
Liga
Barcelona, victorie dramatică pe terenul lui Alaves! Catalanii s-au apropiat de locurile de UCL
ACUM 9 ORE