Aproape fără excepție, jucătorii de top din Europa au făcut la un moment dat, pe parcursul vieții, anumite sacrificii. Van Dijk este cel mai bun din lume pe postul său în acest moment, ba chiar cel mai bun din istoria Premier League, dacă este să îi dăm credit lui Kompany.
Interesant e că în adolescență Van Dijk nu era văzut cu un potențial enorm și, pentru ca părinții să îl lase să continue cariera în fotbal, a trebuit și să muncească în paralel. El a spălat vase într-un restaurant, lucru pe care îl consideră un motiv de mândrie și care l-a făcut să nu uite niciodată de unde a plecat.
"Povestea mea ar trebui să inspire mulți jucători tineri care nu au atributele celor care se află deja la un nivel înalt la vârsta de 16 ani. Sunt foarte mândru de călătoria mea până acum și aceasta nu s-a terminat încă", a spus Van Dijk, cu referire la perioada în care spăla vase, pe vremea când era la Academia lui Groningen.
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 10 ORE

Cel mai fericit moment din cariera lui Van Dijk

Întrebat despre cel mai frumos moment al carierei, olandezul nu a stat pe gânduri. După finala Champions League pierdută în 2018 în fața Realului, una marcată de gafele lui Karius și de accidentarea lui Salah, după un duel cu Sergio Ramos, 2019 a fost anul lui Liverpool.
"Cormoranii" s-au impus în ultimul act al celei mai importante competiții inter-cluburi din lume, în fața lui Tottenham, și au adus în vitrina clubului a 6-a Cupă/Ligă a Campionilor. Seara a fost una memorabilă, atât prin ce s-a întâmplat pe teren, dar și ulterior, prin modul în care fotbaliștii lui Klopp s-au simțit sărbătorind succesul istoric.
"Câștigarea Ligii Campionilor a fost suprarealistă. Am dormit doar o oră în noaptea aceea, apoi am plecat direct la Liverpool și am mers la paradă. Nu puteam să-mi mai țin ochii deschiși. Eram atât de obosit, dar a fost o noapte uimitoare, ceva ce nu voi uita niciodată. A fost incredibil, de la început până la sfârșit, este ceva ce ne dorim cu toții să experimentăm din nou, indiferent dacă este în Premier League sau în sezonul viitor din Liga Campionilor", a mai spus Van Dijk.
De notat că în interviul acordat celor de la Sky Sports, Van Dijk a dezvăluit în premieră că a primit o ofertă și de la City, înainte de a semna cu Liverpool. De ce a ales totuși trupa lui Klopp, puteți citi aici.
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2816885.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 11 ORE
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 12 ORE