În sferturile de finală Olanda a întâlnit surpriza turneului, Costa Rica, iar meciul a ajuns în prelungiri după 90 de minute fără gol. La începutul prelungirilor, van Persie s-a plâns de crampe iar van Gaal a decis că îl va scoate de pe teren. Fostul atacant al lui Manchester United a refuzat să părăsească terenul și a insistat că va bate o lovitură de la 11 metri dacă se va ajunge la loviturile de departajare. Van Persie a rămas în cele din urmă pe teren până la final.
După 120 de minute fără gol, olandezii s-au adunat pentru a se pregăti și a stabili ordinea de la loviturile de departajare, dar van Persie a fost surprins să primească o palmă înainte să se poată concentra pe orice altceva.
”Când meciul s-a încheiat și ne-am adunat la margine, s-a apropiat de mine și m-a lovit. Bang! Cu mâna lui mare mi-a dat o lovitură și mi-a spus foarte nervos: ”Să nu mai faci asta niciodată!”, a povestit van Persie în noua biografie a lui van Gaal, ”LVG - The Manager and the Total Person”.
UEFA Europa Conference League
CFR Cluj, ce victorie la Praga! Scuffet și Rangelo Janga aduc toate punctele în Gruia
ACUM 21 MINUTE
”M-am uitat la el absolut uluit. Louis a spus: ”Tu fă-ți treaba și asigură-te că marchezi de la 11 metri”, a continuat van Persie.
Olanda a câștigat meciul la loviturile de departajare cu 4-3 după ce van Gaal a luat decizia surprinzătoare de a-l introduce pentru executarea loviturilor pe Tim Krul. Portarul lui Newcastle de la acea vreme a apărat două lovituri de pedeapsă și a calificat Olanda în semifinalele Mondialului. După turneu, Louis van Gaal a preluat postul de manager la Manchester United, unde l-a antrenat din nou pe Robin van Persie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
UEFA Europa Conference League
Declarație stranie a unui jucător de la FCSB, după 0-5 cu Silkeborg: "Am pregătit bine meciul"
ACUM 37 MINUTE
UEFA Europa Conference League
Târnovanu nu a apărat niciun șut contra lui Silkeborg! Reacția portarului de la FCSB după meci
ACUM O ORĂ