Tehnologia se bazează pe urmărirea membrelor jucătorilor şi furnizează arbitrajului video (VAR) informaţiile înainte ca oficialii de pe teren să ia o decizie finală.
''Vom avea un sistem de camere instalat sub acoperişul fiecărui stadion'', a precizat directorul departamentului pentru tehnologia şi inovaţia fotbalului din cadrul FIFA, Johannes Holzmueller.

VAR, next level: Arbitrul VAR responsabil cu ofsaidul va putea valida şi confirma informaţia imediat

Fotbal
EXCLUSIV | Denis Alibec a ajuns în Grecia, unde ar putea semna cu Atromitos
ACUM 5 MINUTE
''Urmărirea mişcării membrelor pe video va fi trimisă în camera de operaţiuni şi calculată linia ofsaidului, iar detaliile sunt furnizate operatorului care se ocupă de reluări aproape în timp real. Operatorul de reluări are apoi oportunitatea de a le arăta imediat arbitrului video. La Cupa Arabă FIFA, arbitrul VAR responsabil cu ofsaidul va putea valida şi confirma informaţia imediat'', a adăugat Holzmueller.
Francezul Arsene Wenger, care este şeful dezvoltării globale a fotbalului la FIFA, a afirmat în aprilie că speră ca organizaţia să fie pregătită se implementeze această tehnologie la Cupa Mondială de anul viitor.
În martie, fostul atacant olandez Marco van Basten a cerut să se renunţe la ofsaid, afirmând că fotbalului i-ar fi mai bine fără această regulă.
Fotbalul s-a confruntat cu câteva situaţii controversate legate de ofsaid de la introducerea arbitrajului video, crescând temerile legate de timpul care trece până la luarea unei decizii corecte şi precizia cu care se judecă ofsaidul.
''Tehnologia este foarte importantă şi folositoare, atât în pregătirea meciului, cât şi în luarea de decizii în timpul meciurilor. Într-o fază de ofsaid, decizia se ia după ce sunt analizate nu numai poziţiile jucătorilor, dar şi implicarea lor în mişcare. Tehnologia, azi sau mâine, poate desena o linie dar evaluarea interferenţei în joc rămâne în mâinile arbitrului'', a subliniat Collina.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 12 ORE
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 13 ORE