În minutul 14 al meciului dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, din grupele Champions League, Sebastian Colțesu a fost acuzat de rasism de Pierre Webo, secundul turcilor, după ce arbitrul român l-a indicat pe camerunez drept "ăla negru".
De acolo a izbucnit un scandal uriaș, care a ajuns în atenția întregii prese internaționale. În ultima săptămână au apărut nenumărate reacții pe marginea acestui subiect "fierbinte", iar cea mai recentă a fost oferită de Adrian Porumboiu, fostul mare arbitru român.
Porumboiu, fostul finanțator al lui FC Vaslui, a făcut o dezvăluire neștiută până la ora actuală, în legătură cu un alt meci disputat de Bașakșehir în grupele Champions League. Mai precis, fostul arbitru s-a referit la partida dintre Manchester United și Istanbul Bașakeșhir, câștigată de englezi cu 4-1, în runda a 4-a a grupelor.
Cupa Mondială FIFA
Jack Grealish nu e de acord cu criticile aduse naționalei Angliei: "S-a exagerat foarte mult"
ACUM 5 MINUTE
Partida de pe Old Trafford a fost arbitrată tot de o brigadă românească, formată din centralul Ovidiu Hațegan și asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Cel de-al 4-lea oficial a fost portughezul Joao Silva Pinheiro.

Scandalul dintre arbitrii români și staff-ul celor de la Bașakșehir ar fi început la alt meci

Porumboiu a scos în evidență un incident petrecut la meciul de pe Old Trafford, între Octavian Șovre și membrii staff-ului lui Bașakșehir. La un moment dat, turcii i-ar fi adresat cuvinte jignitoare tușierului român, care a vrut să se răzbune la partida din ultima etapă, de la Paris.
Porumboiu este de părere că acele cuvinte adresate lui Webo, la meciul dintre PSG și Bașakșehir, au fost rostite prima oară de Șovre, ci nu de Colțescu.
"Foarte puțini știu asta despre aceeași brigadă, dar nu cu Colțescu al patrulea oficial. A fost arbitrată la Manchester aceeași echipă din Turcia (n.r. - Istanbul Bașakșehir) și s-au întâmplat niște dispute între banca de rezerve a celor de la Istanbul și Șovre (n.r. - arbitrul asistent), printre care și unele jigniri aduse de catre banca de rezervă.
Nu se face treaba asta, Șovre nu a uitat și când a venit prima dată să ridice brațul de pe bancă, și-a amintit și a încurcat borcanele. Răzbunarea se știe a cui armă este, mai ales la o competiție de acest nivel.
Hațegan i-a acordat mereu încredere și pur și simplu acum l-a încurcat rău. L-au înjurat pe Colțescu, toată lumea știe, dar acolo el era așa parcă picat. Era total absent. Dacă spunea 'dă-l afară pe ăla', trebuia să și spună pe cine domnul Șovre. Șovre a aruncat treaba asta (n.r. - asupra lui Colțescu) pentru că este orgolios. E treaba lui, l-a lăsat pe Colțescu singur în treaba asta. El trebuia să aibă caracter: 'Da domne, eu i-am pus să-l dea afară!' Nu a mai judecat Hațegan să-l întrebe ce s-a întâmplat.
Colțescu a picat nevinovat. Între banca de rezerve a echipei din Istanbul la meciul de la Manchester și Șovre au existat mai multe.", a spus Adrian Porumboi, la Pro X.
Romanian Liga 2
Dinamovistul care a a acuzat adversarii după înfrângerea de la Iași. "E greu să joci fotbal"
ACUM 11 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Ce situație! Dacă pierde cu Japonia, Spania nu doar că trimite Germania acasă, dar se ajută și pe ea
ACUM O ORĂ