Ronaldinho a fost arestat în Paraguay la începutul lunii martie alături de fratele său după ce au fost prinși cu pașapoarte false. După o lună în spatele gratiilor în care a fost în continuare pe prima pagină a ziarelor de sport din întreaga lume după ce a jucat fotbal în echipa penitenciarului, Ronaldinho a fost eliberat.
Ronaldinho și fratele său, Roberto Assis, vor rămâne în arest la domiciliu la un hotel din Asuncion. Brazilianul a plătit 1.6 milioane de dolari pentru a fi eliberat pe cauțiune, însă, din câte se pare, suma nu i-ar fi aparţinut. Presa din Argentina, citată de itasportpress.it susţine că banii ar fi venit dinspre Barcelona. Mai exact, din conturile lui Messi, care nu a rămas impasibil la situaţia grea prin care trece fostul coleg.
Decarul catalanilor îi poartă un respect enorm "Dinţosului", acesta ajutându-l enorm să se adapteze atunci când a fost promovat la prima echipă a grupării blaugrana. Efortul financiar e unul deosebit, însă jurnaliştii argentinieni au făcut un calcul şi au aflat că Messi câştigă respectiva sumă în doar 12 zile.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19

Messi: "Ronaldinho m-a ajutat enorm"

Lionel Messi a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Ronaldinho, cel care l-a ajutat să se adapteze la Barcelona, deși era doar un puști.
În 2004, când a debutat pentru catalani, Messi avea doar 17 ani. Să împartă același vestiar cu Puyol, Xavi, Eto'o sau Deco a fost copleșitor, însă tânărul argentinian a avut un sprijin în Ronaldinho. Considerat de mulți cel mai mare talent din fotbal, "Dințosul" a avut grijă ca Messi să nu fie împovărat peste măsură de numele colegilor săi.
Deși oficialii Barcelonei au decis în 2008 să îl vândă pe Ronaldinho la Milan, pentru a-i permite lui Messi să strălucească, relația dintre cei doi fotbaliști a fost mereu una specială. La peste un deceniu distanță, starul argentinian a vorbit la superlativ despre fostul său coechipier.
"Ronaldinho m-a ajutat enorm. Am venit la prima echipă a Barcelonei la 16-17 ani și să îi văd pe toți acei fotbaliști uriași a fost greu. Dar Ronaldinho a fost mentorul meu, m-a ajutat să nu îmi pierd capul. Apoi, pe gazon, am încercat să îl ajut și eu, mereu încercam să îi pasez. Din păcate, nu am avut ocazia să evoluăm prea mult împreună, mi-ar fi plăcut să jucăm mai mult", a spus Messi, conform TyC Sports, toamna trecută.

Ronaldinho riscă 6 luni de închisoare

32 de zile au petrecut Ronaldinho și fratele său în închisoare după ce au fost arestați în urma descoperirii unor pașapoarte false în camera de hotel unde se aflau. Ei veniseră în Paraguay pentru promovarea unei cărți.
Judecătorul le-a permis celor doi să fie eliberați în arest la domiciliu, însă riscă să revină după gratii. Avocații lui Ronaldinho încearcă să facă apel la decizia inițială de arest, susținând că aceasta a fost "arbitrară, abuzivă și ilegală".
Curtea nu a luat în considerare faptul că Ronaldinho nu a știut că el comite o ilegalitate pentru că nu a înțeles faptul că a primit documente ilegale. A fost stupid din partea lui | Adolfo Marin, avocatul lui Ronaldinho
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51