Căpitanul lui Liverpool e un jucător polivalent și extrem de inteligent, care, în ciuda faptului că nu posedă calități fantastice, compensează prin poziționare, dăruire, citirea perfectă a jocului și spirit de anticipare. Astfel, Henderson a fost în stagiunea trecută, în care trupa de pe Anfield a cucerit un titlu istoric, poate cel mai important jucător.
Acum, Liverpool traversează o perioadă grea din punct de vedere al accidentărilor, Klopp având mari probleme în zona fundașilor centrali. Van Dijk, stâlpul apărării, a fost faultat dur de Pickford și va rata tot sezonul. În plus, Matip și Fabinho sunt accidentați și ei, chiar dacă perioada lor de indisponibilitate nu va fi una lungă.
Totuși, în perspectivă imediată, Klopp se poate baza doar pe Joe Gomez pentru acea zonă, însă Adam Lallana, fostul jucător al "cormoranilor" crede că stafful tehnic poate improviza. Jordan Henderson a fost forțat să evolueze la Campionatul Mondial al Cluburilor de anul trecut, în semifinale, pe acel post. Liverpool a învins cu 2-1 pe Monterrey, iar Hendo a avut o prestație bună.
Liga
Un jucător important de la Real Madrid amenință că pleacă de la club! Ce echipe sunt pe urmele lui
IERI LA 13:45
În condițiile în care Thiago Alcantara a întărit mijlocul, coborârea lui Henderson în zona centrală nu pare chiar o variantă ieșită din comun, având în vedere contextul. Problema e că spaniolul a avut coronavirus și a ratat ultimele partide, în timp ce Henderson a acuzat și el probleme medicale și nu e 100% din punct de vedere fizic în acest moment.
"Am jucat acolo cu Hendo contra lui Monterrey și a fost magnific", a spus Lallana pentru The Guardian.

Henderson, după ce a evoluat fundaș central pentru Liverpool

Interesant e că Henderson declara după partida din decembrie 2019 că experiența de a juca în centrul defensivei a fost una inedită. Un fotbalist capabil să facă orice sacrificiu pentru echipa sa, mijlocașul englez se poate adapta și ca fundaș central, până în ianuarie, când fereastra de mercato îi va permite campioanei să aducă un fundaș central de meserie.
"A fost diferit, dar m-am descurcat pentru că am avut jucători fantastici în jurul meu care m-au ajutat. A fost ceva nou, mai jucasem în bandă, dar niciodată fundaș central", spunea Hendo după confruntarea de la Campionatul Mondial al Cluburilor.
Liverpool evoluează în acest weekend, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player cu West Ham. Partida e sâmbătă, de la ora 19:30.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
Liverpool are viitorul asigurat! Un puști de 16 ani, integralist pentru "cormorani" în Cupa Ligii
IERI LA 07:32
Premier League
Nici Van Dijk, nici Ruben Dias. Rio Ferdinand a numit cel mai bun fundaș central din Premier League
21/09/2021 LA 06:38