În vârstă de 16 ani, Albert Braut Tjaaland, vărul lui Erling Haaland (19 ani), a fost transferat de campioana Norvegiei, Molde FK, de la echipa U19 a celor de Bryne FK, după ce a uimit pe toată lumea în Norvegia cu evoluțiile lui. Astfel, Tjaaland urmează calea urmată de vărul lui. Atacantul care a doborât o mulțime de recorduri și-a început și el cariera la Bryne, iar în 2017 era transferat de Molde.
După doi ani, Haaland ajungea la Salzburg, de unde era adus de Borussia Dortmund, la începutul acestui an.Un alt aspect care îi aduce pe cei doi unul lângă altul este procentajul de reușită în fața porții. La echipa U19 a lui Bryne, Tjaaland a marcat 30 de goluri în cele 22 de meciuri din ultima stagiune, iar cu un sezon înainte înscria 34 de goluri în 15 partide, potrivit Voetbal Primeur.
Premier League
Manchester City, ofertă oficială pentru Erling Haaland: "Împrumut pe timpul Cupei Mondiale!"
14/11/2022 LA 18:42

Albert Braut Tjaaland, pe urmele lui Haaland

Vărul mai mic al lui Haaland s-a antrenat regulat cu prima echipă a lui Bryne, însă nu a debutat într-o partidă oficială. Atacantul și-a făcut apariția doar într-o partidă de pregătire, disputată în februarie: "Vreau să le mulțumesc tuturor celor din club care m-au sprijinit în dezvoltarea mea. Am avut o perioadă frumoasă la Bryne FK", a fost mesajul lui Tjaaland.
Un lucru foarte interesant de menționat despre perioada junioratului lui Albert Braut Tjaaland este faptul că a obținut cifre incredibil de bune atunci când vorbim despre eficiența lui în fața porții: 64 de goluri în 37 de meciuri. Pe Tjaaland îl veți putea urmări în direct pe Eurosport, pentru că Eliteserien se vede doar pe canalele Eurosport. Aici puteți vedea programul primelor etape din campionatul Norvegiei.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Fotbal
Guardiola avertizează în privința stării lui Haaland. "Nu este încă perfect, dar se simte mai bine"
08/11/2022 LA 15:06
Bundesliga
Barcelona, super-înlocuitor pentru Lewandowski! Atacantul de 17 ani are un sezon de vis
06/11/2022 LA 10:40