În vârstă de 17 ani, Albert Braut Tjaaland pare că urmează parcursul avut de Erling Haaland în Norvegia. La fel ca starul Borussiei Dortmund, Tjaaland a debutat la Byrne FK, acolo unde a marcat nu mai puțin de 40 de goluri în 31 de meciuri. În continuare, vărul mai mic al starului norvegian ajuns în Bundesliga a urmat același traseu ca Erling Haaland și a ajuns la juniorii lui Molde, unde s-a adaptat imediat și a adunat evoluții impresionante.
Golurile pe bandă rulantă nu au rămas fără rezultat, astfel că oficialii clubului care a ajuns până în primăvara Europa League i-au oferit un contract de profesionist. Astfel, Tjaland va debuta pentru echipa mare a lui Molde încă din această primăvară, odată cu startul sezonului, anunță ESPN.
"Am văzut că a fost nebunie pe rețelele de socializare. E un băiat tânăr, promițător, care chiar are calități impresionante. Va avea parte de un viitor frumos, dacă va face lucrurile corect și la 100%", a spus Erling Moe, antrenorul lui Molde, pentru Eurosport Norvegia.
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44

Haaland l-a sfătuit pe Tjaland să aleagă Molde

Albert Braut Tjaaland a fost transferat de Molde la vârsta de 16 ani, în vara lui 2019, urmând același traseu ca Erling Haaland. După perioada petrecută la Molde, Haaland a fost transferat de RB Salzburg și Borussia Dortmund. Pentru a se asigura că face mutarea potrivită, Tjaaland i-a cerut sfatul vărului său mult mai celebru, Erling Haaland, înainte de a accepta tranferul la Molde, echipa cu 4 titluri în campionatul Norvegiei. Acesta l-a asigurat că acolo poate crește, echipa având un Centru de copii și juniori excelent și o infrastructură comparabilă cu cea a marilor cluburi.
Cifrele adunate până acum de Tjaaland la Molde arată cât de mult îi priește vărului lui Haaland mutarea de la Byrne FK. Nu mai puțin de 64 de goluri în 37 de partide a strâns Tjaland la echipa de tineret a lui Molde: "Statisticile și media de goluri sunt absolut scandaloase! Aproape două pe meci!", a transmis publicația La Sexta. Acum, puștiul are ocazia să își arate valoarea și la prima echipă și, dacă va continua pe aceeași linie, e doar o chestiune de timp până va face pasul către o echipă mare.
"Am ales Molde pentru că au condiții foarte bune. M-au primit excelent, au fost interesați de mine și mi-au transmis ce planuri au. Am vorbit cu Haaland, mi-a zis de Molde că este un loc unde pot să mă dezvolt ca jucător, dar am hotărât singur să vin aici", a spus Albert Braut Tjaaland înainte să semneze cu Molde FK.
La Liga
Barca, cu ochii pe unul dintre tinerii din lotul Germaniei! Ce nu sunt dispuși să accepte catalanii
21/11/2022 LA 08:59
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27