Vasili Hamutovski este noul antrenor cu portarii de la Academia Steaua. Oficialii clubului roș-albastru au făcut anunțul oficial în această după-amiază, publicând o primă declarație a fostului mare portar și câteva fotografii realizate în Ghencea.
"Fostul mare goalkeeper din Belarus, în vârstă de 43 de ani, se va ocupa de pregătirea tinerilor portari ai Stelei, până când războiul din Ucraina va lua sfârșit. Ultima echipă la care Vasili a activat ca antrenor cu portarii a fost FC Lviv.
'Sunt foarte fericit să revin aici. După 9 zile de război, am plecat în Polonia, iar acolo am primit un telefon de la George Ogăraru. Am acceptat imediat propunerea lui de a mă ocupa de portarii Academiei până se va termina războiul din Ucraina. Aici eu mă simt ca acasă și de abia aștept să încep treaba', a spus fostul mare goalkeeper din Belarus, care vorbește excelent limba română.
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
20/05/2022 LA 13:02
După încheierea carierei de sportiv, Hamutovski a fost antrenor cu portarii la Dinamo Minsk, Bate Borisov, Chernomorets Odessa, Dynamo Brest sau FC Lviv", se arată pe pagina de Facebook a clubului roș-albastru.
Citește și:
Vasili Hamutovski, în vârstă de 43 de ani, a fost jucătorul celor de la Steaua în perioada 2003-2006, alături de care a cucerit două titluri de campion. Portarul mai are în palmares o Cupă a României, câștigată cu Petrolul, în sezonul 2012/13, și un titlu de campion al Belarusului.
De-a lungul carierei, goalkeeper-ul a mai trecut, printre altele, pe la BATE Borisov, Dinamo Moscova, Metalist Harkov, Tom Tomsk, Augsburg și Dinamo Minsk.
https://i.eurosport.com/2022/04/01/3347929.jpg
Romanian Liga I
Răspunsul celor de la TAS după ce CSA Steaua a cerut suspendarea barajului de promovare în Liga 1
20/05/2022 LA 10:49
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39