După City - Dortmund 2-1, din manșa tur a sferturilor Champions League, Octavian Șovre a fost surprins de camere cerându-i semnătura lui Haaland. Inițial, tușierul român a fost aspru criticat de presa din Vest, dar după ce s-a aflat că demersul său a avut un scop umanitar, jurnaliștii - inclusiv celebrul L’Equipe - au salutat inițiativa românului. Totuși, inițiativa oficialului român nu a fost aprobată de toată lumea, nici măcar după ce s-a aflat scopul obținerii acelui autograf de la Haaland.
La doar câteva zile dupa acest episod, arbitrul de tușă a mai primit o veste: a fost înlocuit de CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor) din brigada care va conduce meciul dintre CS U Craiova și CFR Cluj, din etapa a 30-a a Ligii 1 (va avea loc pe 11 aprilie, de la ora 21:30). Decizia Comisiei Centrale nu are însă vreun caracter punitiv, ci s-a dorit pur și simplu protejarea lui Șovre. Acesta cu siguranță încă e marcat de cele întâmplate, iar o eroare la partida Craiova - CFR l-ar fi expus și mai mult.
"Având în vedere informațiile din presă cu privire la delegarea arbitrilor, inclusiv în situația domnului Octavian Sovre, menționez că toate acestea sunt anunțate oficial cu 24 de ore înainte de începerea fiecărui meci.
Premier League
Liverpool și Brighton s-au plâns de condițiile oferite de Chelsea! Ce nemulțumiri au avut cele două
ACUM 26 MINUTE
Referitor la faptul că domnul Octavian Sovre nu a fost delegat în acest weekend (etapa 30), acest lucru se întâmplă pentru că ne dorim să îl protejăm pe el și meciul la care ar fi urmat să fie delegat. Discutând cu el, mi-am dat seama că nu putea fi concentrat și pregătit sută la sută mai ales în această etapă, în ultima zi rundă înainte de play-off. De asemenea, domnul Octavian Sovre a fost de acord cu această decizie, deoarece după meciul de la Manchester a fost asaltat cu apeluri telefonice din partea mass-media și a considerat că în acest moment simte o presiune suplimentară.
Cunosc situația și apreciez demersul său de a ajuta fundația respectivă, dar, din păcate, nu pot încuraja oficialii noștri de joc să facă acest lucru înainte, în timpul sau după încheierea oricărui meci la nivel național sau internațional. Toți cei care sunt interesați să ajute o pot face oferind fundației un tricou sau un suvenir cu semnăturile lor. În încheiere, doresc să spun că nu e benefic pentru imaginea fotbalului să ne folosim de acest moment pentru a critica sau a acuza", a anunțat Vassaras, pe frf.ro.

Șovre riscă să fie suspendat în cupele europene

Dacă la nivelul Ligii 1, Șovre are parte de susținere totală din partea CCA, în Europa ar putea fi suspendat, protocolul fiind clar în astfel de cazuri.
"Dacă vreți să fiți respectați la fel de mult precum jucătorii, de ce le-ați cere autograful sau tricoul? Ei vi le cer vouă?
Este pur și simplu inacceptabil, o chestiune de demnitate și nu trebuie să uitați de toate camerele TV de la meciurile UEFA - ele nu ratează nimic", se arată într-un email transmis de șeful arbitrilor, potrivit Sky Sports.
Conform The Times, UEFA are de gând să pună în aplicare protocolul care prevede că arbitrii nu ar trebui să ceară autografe jucătorilor sau cluburilor tricouri semnate.
Astfel, Șovre riscă să nu mai fie delegat la următoarele meciuri europene. De altfel, românul se afla sub lupa oficialilor europeni încă de la scandalul de la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir atunci când ambele echipe au ieșit de pe teren din cauza unor comentarii făcute de Sebastian Colțescu.
Fotbal
Boloni, despre negocierile eșuate cu FRF pentru a deveni selecționer: "Probleme ilogice"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Barcelona, aproape de a transfera gratis o piesă importantă la centrul terenului de la AC Milan
ACUM 2 ORE