FIFA și CAF au anunțat că jucătorii care vor evolua la Cupa Africii pe Națiuni vor putea rămâne la cluburile lor până pe 3 ianuarie. Această veste vine în sprijinul echipelor din Premier League care vor pierde mulți jucători importanți la începutul anului 2022 din cauza turneului final din Africa.
Cu toate acestea, antrenori precum Jurgen Klopp, Thomas Tuchel sau Mikel Arteta își pot folosi întreg lotul până pe 3 ianuarie. De această veste se pot bucura cel mai mult cei doi tehnicieni ai lui Chelsea și Liverpool, derby-ul dintre cele două echipe urmând să aibă loc pe 2 ianuarie, pe Stamford Bridge.
În mod normal, regulamentul FIFA spune că înaintea unui turneu final de Campionat Mondial sau turneu continental, jucătorii trebuie să se alăture selecționatelor lor cu 14 zile înainte de startul turneului. Cu toate acestea, pentru ediția din 2021 a Cupei Africii pe Națiuni, care a fost amânată cu un an și se va desfășura în Camerun în perioada 9 ianuarie-6 februarie 2022, se va face o excepție.
Africa Cup of Nations
Aubameyang s-ar putea întoarce în Anglia înainte de finalul Cupei Africii! Care este starea lui
ACUM 16 MINUTE

APROAPE 40 DE JUCĂTORI DIN PREMIER LEAGUE VOR PLECA LA CUPA AFRICII

Premier League se numără printre campionatele care vor avea serios de suferit, mai mulți fotbaliști de bază pentru cluburile lor urmând să-și reprezinte țările la Cupa Africii pe Națiuni. Dacă vorbim despre numărul de jucători care vor lipsi cel puțin 3 săptămâni, Watford este cea mai afectată echipă, deoarece va pierde 5 fotbaliști.
Leicester, Crystal Palace și Arsenal vor avea câte 4 fotbaliști la Cupa Africii, dar dacă ne referim strict la valoare, putem spune că Liverpool va suferi cel mai mult, Klopp urmând a fi nevoit să se descurce fără Salah, Mane și Keita. Există și 4 echipe care nu vor avea probleme din acest punct de vedere: Leeds, Norwich, Newcastle și Tottenham.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Championship
Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League! Fulham, cea mai ofensivă echipă din Anglia
ACUM O ORĂ
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
ACUM O ORĂ