Articol scris de Romeo Ene
Cele 24 de echipe care vor participa la Campionatul European din această vară vor avea voie să adauge trei jucători suplipementari în lot pentru acest turneu.
UEFA a anunțat o extindere a loturilor pentru Euro 2020 de la 23 de jucători la 26 pentru a "atenua riscurile echipelor care se confruntă cu un deficit de jucători disponibili" pe fondul amenințării continue a pandemiei de coronavirus.
Cupa Mondială FIFA
CM 2022 | CONCLUZIILE, REZULTATELE ȘI CLASAMENTELE DUPĂ ETAPA A DOUA. CE ECHIPE S-AU CALIFICAT
ACUM 6 ORE

UEFA a modificat numărul de jucători din lot pentru Euro 2020

Campionatul European urmează să aibă loc între 11 iunie și 11 iulie în această vară, după ce a fost amânat un an din cauza pandemiei, 11 orașe diferite urmând să găzduiască partidele pe parcursul turneului.
Având în vedere că majoritatea partidelor din toate campionatele majore la nivel de club se joacă în continuare în spatele porţilor închise, UEFA a luat decizia de a permite tuturor naţionalelor concurente șansa de a selecta trei jucători suplimentari pentru Euro în cazul apariției unor noi focare de coronavirus.
Declarația oficială a principalului organ de conducere al fotbalului european precizează:
"Pentru a atenua riscurile echipelor care se confruntă cu o lipsă de jucători disponibili pentru anumite meciuri din cauza posibilelor rezultate pozitive ale testelor Covid-19 și măsurilor ulterioare de carantină dispuse de autoritățile competente, s-a decis să se mărească în mod excepțional lista de jucători pentru toate echipele participante la 26. Cu toate acestea, 23 de jucători va rămâne numărul maxim permis pe foaia de joc pentru fiecare meci.", anunță UEFA.

Ce reguli a mai anunţat UEFA pentru Euro 2020

UEFA a adăugat, de asemenea, o nouă regulă de "înlocuiri nelimitate", care va permite celor 24 de națiuni participante să schimbe orice jucător din loturile lor care sunt accidentaţi sau bolnavi înainte de începerea competiției.
Portarii pot fi înlocuiți înainte de începerea fiecărui meci conform noilor reglementări, așa cum se precizează în declarație:
"Odată ce lista jucătorilor a fost trimisă la 1 iunie 2021, reglementările actuale permit înlocuiri nelimitate în caz de accidentare gravă sau boală înainte de primul meci, cu condiția ca înlocuitorii să fie certificați medical.
Din motive clare, sunt luați în considerare jucătorii care au dat rezultate pozitive la Covid-19 sau care au fost declarați contacţi direcţi ale unei persoane pozitive testate cu Covid-19 - și, prin urmare, izolate - prin decizia autorităților, pot fi înlocuiţi înainte de primul meci cu aprobarea administrației UEFA.
Noile reglementări vor permite acum și înlocuirea portarilor înainte de fiecare meci în timpul turneului în caz de incapacitate fizică, chiar dacă unul sau doi portari din lista de jucători sunt încă disponibili. Pentru a asigura integritatea competiției, un jucător care a fost înlocuit nu poate fi readmis pe listă."
Meciul de deschidere al Campionatului European se va disputa între Turcia şi Italia, la Roma, pe 11 iunie. Optimile vor începe pe 26 iunie, iar marea finală va avea loc pe 11 iulie, pe Wembley.
Serie A
Șoc în Italia! Conducerea lui Juventus a demisionat! Andrea Agnelli și Pavel Nedved, OUT de la club
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Un fan a intrat pe teren la Portugalia - Uruguay! A transmis 3 mesaje politice în același timp
ACUM 7 ORE