Alex Apolinario a suferit un stop cardiac duminică, în timpul meciului dintre Alverca și Uniao de Almeirim, din liga a 3-a din Portugalia. Mijlocașul a fost resuscitat de medici pe teren, apoi a fost transportat de urgență la spitalul din Vila Franca de Xira, la 32 de kilometri de Lisabona.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Acolo, Apolinario a fost plasat în comă indusă de către medici. Din păcate, Alex a încetat din viață astăzi, la 4 zile după ce s-a prăbușit pe teren.
Ligue 1
"El ar trebui să fie liderul! E de neînlocuit!" Verdictul lui Anelka despre rivalitatea de la PSG
ACUM 24 MINUTE
"Cu mare regret vă anunțăm, potrivit informațiilor oferite de personalul medical al spitalului Vila Franca de Xira, că Alex Apolinario a încetat din viață în această dimineață. FC Alverca Futebol SAD va asigura susținerea necesară familiei sale", au anunțat cei de la Alverca.

Alex Apolinario s-a stins din viață la numai 24 de ani, la 4 zile după ce s-a prăbușit pe teren

Apolinario a rămas inconștient pe gazon în minutul 27 al partidei disputate duminică, în liga a 3-a portugheză. Ambulanța a intrat imediat pe teren, iar medicii au ajuns la mijlocașul de 24 de ani în mai puțin de 60 de secunde și au început manevrele de resuscitare.
În tot acest timp, coechipierii și adversarii săi au format un cerc și au început să se roage pentru viața lui Alex.
După 4 zile petrecute în comă indusă, creierul lui Alex Apolinario n-a mai putut să-și îndeplinească funcțiile vitale, iar fotbalistul a pierdut lupta cu viața.
Crescut de Cruzeiro, Alex a ajuns la Alverca în iarna anului 2019. Înainte să se transfere în Portugalia, mijlocașul brazilian a mai îmbrăcat și tricoul celor de la Botafogo și Athletico Paranaense, din țara natală.
Printre cluburile care și-au exprimat regretul pentru teribila veste se numără și Benfica:
"Suntem extrem de îndurerați să aflăm de tragica dispariție a lui Alex Apolinario, jucătorul lui FC Alverca. Vrem să ne exprimăm sincerele condoleanțe familiei și apropiaților săi în această perioadă dificilă", au scris cei de la Benfica.
Liga
Barcelona a pus ochii pe un atacant cu experiență în 3 dintre cele mai tari campionate din Europa
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Manchester City are toate șansele să încheie cu bine o săptămână infernală! Primul pas a fost făcut
ACUM O ORĂ