Au mai rămas exact 100 de zile până la debutul Campionatului European din vară (11 iunie - 11 iulie 2021), care se va desfășura în 12 orașe din Europa, printre care și București.
Mai precis, Arena Națională va găzdui 3 meciuri din grupa C și o partidă din optimile de finală.
Inițial, Euro 2020 trebuia să se desfășoare anul trecut, dar pandemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap organizatorilor. În cele din urmă, prestigiosul turneu a fost amânat pentru vara viitoare, însă la ora actuală nu se știe exact dacă suporterii vor putea asista în tribune la meciuri.
Cupa Mondială FIFA
Turiştii de la Cupa Mondială, mult sub aşteptări. Cifrele oferite de Qatar, după 2 săptămâni
ACUM 27 MINUTE
În acest context, astăzi a avut loc o ședință la Guvernul României, în care s-a discutat posibilitatea ca aproximativ 12.000 de spectatori să participe la cele 4 meciuri organizate pe Arena Națională. Adică 25% din capacitatea celui mai mare stadion din țară.

Meciurile de la Euro, găzduite de București, ar putea primi 12.000 de spectatori în tribune

După ce va fi validat, planul autorităților din România va fi trimis către UEFA la începutul lunii aprilie. Iar dacă forul european își va da acceptul, atunci cele 4 meciuri găzduite la București se vor disputa cu fani în tribune.
"Astăzi a avut loc ședința Comitetului Interministerial EURO 2020, la propunerea ministrului Eduard Novak, președinte al Comitetului. Pe ordinea de zi a fost un singur punct, acela al evaluării scenariului de acces al publicului la meciurile de la București.
În ședința de la sediul Guvernului au fost prezente persoane cu decizie în zona măsurilor de combatare a pandemiei – Dr. Raed Arafat, secretar de stat la MAI, și Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății -, dar și reprezentanți de la ministerele Sportului, Internelor și de Externe.
După mai multe ore de prezentare a unor scenarii și de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial EURO 2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Națională în limita cotei de 25% din capacitatea totală. Autoritățile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranță deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la meciurile EURO 2020.
Planul consolidat de acces al publicului va fi apoi validat de către autoritățile române și va fi transmis către UEFA la începutul lunii aprilie ca format definitiv de organizare a meciurilor de la București", se arată în comunicatul emis de FRF.

Euro 2020. Meciurile găzduite de Arena Națională din București:

  • 14 iunie, Grupa C: Austria - Macedonia de Nord (ora 18:00)
  • 18 iunie, Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord (ora 15:00)
  • 22 iunie, Grupa C: Ucraina - Austria (18:00)
  • 29 iunie, un meci din optimile de finală (21:00)
Cupa Mondială FIFA
Ancelotti, surprins că Ronaldo a fost rezervă cu Elveția: "Poate că încă se simte ca la 20 de ani"
ACUM 32 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, demis de la naţionala Spaniei, după dezastrul cu Maroc. Anunţul oficial al Federaţiei
ACUM O ORĂ