În urmă cu trei săptămâni, presa germană a anunţat că o companie cunoscută, CureVac, este în fazele finale ale dezvoltării unui vaccin pentru COVID-19. Dietmar Hopp, patronul lanţului farmaceutic, a venit la momentul respectiv cu o serie de detalii despre produsul dezvoltat. Din păcate, deşi s-au făcut progrese importante, un astfel de vaccin necesită luni întregi de teste pentru a fi lansat, astfel încât să se studieze toate posibilele efecte adverse. În consecinţă, se credea că lansarea oficială va fi cel mai probabil în prima lună a anului viitor. Chiar dacă situaţia e una de criză, lucrurile nu pot merge pe "repede-înainte" în astfel de cazuri.
Deocamdată suntem în zona speculațiilor. Dar e clar pentru toată lumea: ianuarie 2021 e în continuare un termen tolerabil, putem să supraviețuim coronavirusului. Însă decembrie 2021 nu este. Cercetarea este o zonă nesigură, complicată și scumpă. Există proceduri lungi de aprobare a medicamentelor”, a spus Dietmar Hopp, pentru publicația germană Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
În condițiile în care Europa se confruntă cu probleme tot mai mari, iar situația din Germania devine foarte periculoasă - 71985 de cazuri de coronavirus (778 de persoane decedate) -, Hopp a făcut tot ce e posibil pentru a reuși să scoată pe piață vaccinul mai repede. Iar măsurile sale par să aibă succes.
Cupa Mondială FIFA
Raheem Sterling se întoarce în Qatar, la timp pentru duelul cu Franța, din sferturile Cupei Mondiale
ACUM 4 MINUTE
"Hopp vrea ca vaccinul să fie gata în 2020", titrează tz.de, care apoi subliniază că "patronul lui Hoffenheim, văzut inamicul public numărul unu al ultrașilor din Germania e în acest moment marea speranță pentru un vaccin contra virusului COVID-19".
Sursa citată prezintă și opinia lui Firedrich von Bohlen, partener cu Hopp la firma CureVac, și unul dintre cei mai mari cercetători în domeniul medical.
"Siguranța, tolerabilitatea și eficacitatea trebuie demonstrate și garantate. Nu e un proces de a construi rachete care să meargă în spațiu, dar e nevoie de timp. Sperăm să începem testarea vaccinului pe oameni în iunie și, dacă totul merge bine, va fi gata până la finalul anului", a anunțat doctorul Friedrich von Bohlen pentru sursa citată.

Cine este Dietmar Hopp

În vârstă de 79 de ani, Dietmar Hopp a preluat-o pe Hoffenheim în anul 2000, pe când evolua în liga a cincea germană și după doar opt ani a dus-o în Bundesliga. În primul sezon pe prima scenă a fotbalului german, micuța echipă s-a aflat în fruntea clasamentului în pauza de iarnă.
Cele mai bune rezultate au venit în sezoanele 2016-2017 și 2017-2018, atunci când Hoffenheim a încheiat Bundesliga pe locurile 4, respectiv 3 și a jucat în Champions League. În primul sezon european a fost eliminată după două înfrângeri de Liverpool în play-off, iar anul următor a întregistrat trei remize și trei eșecuri în grupe.
Nemulțumit de condițiile arenei de acasă, Dietmar Hopp a cheltuit 100 de milioane de euro pentru a construi un stadion nou de 30.000 de locuri în apropiere de Sinsheim, orașul cel mai apropiat de comuna Hoffenheim. „Rhein-Neckar Arena” a fost inaugurat la începutul anului 2009.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială s-a încheiat pentru Istvan Kovacs! Decizia FIFA înaintea sferturilor de finală
ACUM 32 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Un gigant de 203 cm pentru a-l opri pe Messi: "Sunt pregătit"
ACUM O ORĂ