Decizia a fost luată ca urmare a restanţelor financiare pe care clubul din Belgia le are față de jucători, dar şi din cauza problemelor legate vânzarea stadionului. Standard se afla pe locul 5 în momentul suspendării campionatului, poziţie care i-ar fi permis accesul în Europa League. Denis Drăguş şi fostul dinamovist Collins Fai sunt doi dintre jucătorii din lotul actual al belgienilor.
Oficialii lui Standard au fost acuzați că nu au făcut dovada plății către 8 jucători, sumă care se ridică la valoarea de 1.044.027 de euro. Potrivit surselor din presa externă, sumele respective se refereau la primele pe care fotbaliștii trebuiau să le primească în momentul sosirii la club.
Drept urmare, Comisia de licenţiere a constatat că finanţele clubului sunt în neregulă, fiind vorba despre deficit bugetar şi lipsă de lichidităţi. Din aceste motive, Standard nu a primit licenţa de club profesionist, nici cea de cupele europene pentru sezonul 2020/2021.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 6 ORE

Standard Liege poate face apel la TAS

În ultima vreme, conducerea celor de la Standard Liege a prezentat mai multe acte care vor asigura finanţarea clubului, mai ales după ce societatea care a cumpărat stadionul, al cărei principal acţionar este Axel Witsel, vărsase 1,5 milioane de euro în conturile clubului.
Echipa care a cucerit titlul cu Boloni a mai adus dovezi că trebuie să încaseze bani din transferurile unor jucători, dar Comisia de Licenţiere din Belgia a rămas fermă şi a exclus echipa din toate ligile, cu excepţia celei de amatori.
Standard poate contesta decizia la Curtea de Arbitraj Sportiv din Belgia şi apoi la TAS. Pe lângă Standard, Mouscron şi Ostende sunt alte două cluburi care n-au primit licența.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 7 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 8 ORE