După ce săptămâna trecută se părea că România a ieșit din cursa pentru organizarea turneului final al Campionatului European de Tineret din 2023, UEFA a decis astăzi că țara noastră va fi gazda acestei competiții, împreună cu Georgia.
România a mai organizat o dată Campionatul European de Tineret, în 1998, iar atunci naționala mică a României a fost de asemenea prezentă, dar atunci s-a calificat în urma preliminariilor, nu automat ca și țară gazdă.
EURO 2023 este cea de-a 3-a competiție importantă pe care România o va organiza, după meciurile de la EURO 2020 și Turneul final al Campionatului European U19 din 2021. La turneul final vor participa 16 echipe, împărțite în 4 grupe, primele 2 urmând să se califice în sferturile de finală.
Africa Cup of Nations
BREAKING NEWS | Șase morți și 40 de răniți într-o busculadă la meciul Camerun -Insulele Comore
ACUM 6 ORE

Miza mare la EURO 2023

Europeanul de tineret din 2023 va avea o miză în plus, întrucât echipele care vor ajunge în semifinale vor fi reprezentantele Europei la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Reprezentativa olimpică a României va partricipa și anul viitor la Tokyo, iar prezența la 2 ediții consecutive a Jocurilor Olimpice ar fi o mare realizare.
România se va putea pregăti pentru organizarea EURO 2023 în vara anului viitor, când țara noastră va organiza Campionatul European U19. Pe lângă echipa noastră, la acea competiție vor participa alte 7 formații, care se vor decide în primăvară, în urma turneelor de elită. Partidele de la EURO U19 se vor disputa pe arenele Rapid și Arcul de Triumf din București, "Ilie Oană" din Ploiești și "Anghel Iordănescu" din Voluntari.
FRF a trecut în dosarul candidaturii 8 arene pe care ar urma să se dispute partidele de la această competiție. Pe lângă 4 stadioane din București, cele 2 arene din Cluj, dar și cele din Giurgiu și Ploiești vor găzdui meciuri la Campionatul European.
  • Arena Națională (București, 53.000 locuri)
  • Ghencea (București, 31.000 locuri)
  • Giulești (București, 15.000 locuri)
  • Arcul de Triumf (București, 8.000 locuri)
  • "Marin Anastasovici" (Giurgiu, 8.500 locuri)
  • "Ilie Oană" (Ploiești, 15.500 locuri)
  • Cluj Arena (Cluj, 30.000 locuri)
  • "Dr. Constantin Rădulescu" (Cluj, 23.500 locuri)
Africa Cup of Nations
Caz incredibil la Cupa Africii pe Națiuni. Echipa fără portar!
ACUM 8 ORE
Romanian Liga I
Meci cu 5 goluri la Ovidiu, Farul – FC U Craiova 3-2. Cum arată clasamentul în zona play-off
ACUM 8 ORE