Kieran Maguire anunță că măsura de a disputa meciurile din fotbalul englez fără spectatori în speranța evitării răspândirii coronavirusului are un impact uriaș asupra cluburilor mai mici. Practic, oficialii Departamentului pentru Digital, Cultură, Media și Sport, dar și specialiști în finanțe, s-au întâlnit pentru a discuta următoarele măsuri care ar trebui adoptate în plină criză provocată de coronavirus.
Chiar dacă nicio astfel de măsură nu ar putea afecta cu adevărat cluburile mari din Premier League datorită banilor din drepturile TV, ultimele măsuri adoptate s-ar putea dovedi a fi un adevărat dezastru când vorbim despre echipele mici, care se bazează pe orice venit pe care-l pot obține, vânzarea de bilete fiind un important aspect.
Cluburile din Premier League primesc în jur de 4% din vânzările de bilete de la un meci, dar în ligile inferioare, acel venit reprezintă cam o treime. Pentru a-și achita facturile săptămânale, aceste cluburi mai mici se bazează pe banii pe care-i primesc de la fani, nu numai din vânzarea de bilete, dar și din vânzarea de gustări pe timpul unui meci și pe servicii de ospitalitate. Dacă acele venituri nu s-ar mai efectua, atunci ar trebui să ne gândim serios la cum vor supraviețui acele echipe. Dacă guvernul ar stabili ca adunările de 5000 sau 10000 de oameni să aibă loc, atunci acele cluburi s-ar putea descurca și am putea vedea instituții ca Premier League și FA care ar fi de acord să dea o mână de ajutor.
Liga Campionilor UEFA
Xavi, despre noul obiectiv al Barcelonei după eliminarea din UCL: "Începem o nouă etapă, de la zero"
ACUM 4 ORE
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Barcelona spune "adio" elitei! Busquets: "Avem tot ce ne trebuie ca să câștigăm Europa League"
ACUM 4 ORE
Liga Campionilor UEFA
"Barcelona a demisionat din elită!" Cum a reacționat presa din Spania eliminarea catalanilor din UCL
ACUM 5 ORE