Brazilia va întâlni Ecuador și Paraguay în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022, pe 4 iunie, respectiv 8 iunie, iar selecționerul Tite a anunțat lotul pe care se va baza în cele două meciuri. Antrenorul Braziliei va miza pe experiența celui mai titrat fotbalist din istorie, Dani Alves.
Ultima oară când a fost convocat Dani Alves la naționala Braziliei se întâmpla în 2019. Fundașul dreapta a împlinit 38 de ani în urmă cu o săptămână, pe 6 mai. Alves a adunat 118 de selecții pentru naționala țării sale, reușind să înscrie 8 goluri și să ofere 19 pase decisive. Începând din 2019, el joacă în Brazilia la Sao Paolo, acolo unde este unul dintre jucătorii de bază ai antrenorului Hernan Crespo.
Liga
Xavi debutează azi la Barcelona, ca antrenor, şi are un mare pariu: un puşti de 17 ani, titular
20/11/2021 LA 15:28

Lotul convocat de Tite pentru meciurile Braziliei cu Ecuador și Paraguay

  • Portari: Alisson (Liverpool), Ederson (City) si Weverton (Palmeiras)
  • Fundași: Dani Alves (Sao Paulo), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atletico Madrid), Thiago Silva (Chelsea), Militao (Real Madrid), Marquinhos (PSG) si Verissimo (Benfica)
  • Mijlocași: Casemiro (Real Madrid), Fred (United), Fabinho (Liverpool), Paqueta (Lyon), Douglas Luiz (Aston Villa) si Everton Ribeiro (Flamengo)
  • Atacanți: Firmino (Liverpool), Richarlison (Everton), Everton (Benfica), Gabriel Jesus (City), Neymar (PSG), Gabriel Barbosa (Flamengo) si Vinicius (Real Madrid)
La echipele de club, Dani Alves a cunoscut cele mai înalte performanțe în tricoul Barcelonei, alături de care a cucerit 23 de trofee, printre care se numără 3 Ligi ale Campionilor și 6 titluri în La Liga, obținute în perioada 2008-2016. Per total, Dani Alves a cucerit 41 de trofee, fiind cel mai titrat jucător din istoria fotbalului. Ultimul trofeu cucerit a fost Copa America 2019, alături de naționala Braziliei. În același timp, Dani Alves se poate lăuda cu recordul celor mai multe trofee europene (9) obținute de un fundaș, aflându-se la egalitate cu Paolo Maldini.
Liga
Diego Simeone se inspiră de la Xavi! Ce fotbalist legendar vrea să readucă la Atletico Madrid
19/11/2021 LA 13:54
Liga
Salariul incredibil pe care Dani Alves îl are la Barcelona. Anunţul făcut de Marca
19/11/2021 LA 06:39