Fotbal

Veteranii lui Juventus au semnat prelungirea contractului! Buffon și Chiellini continuă în Serie A

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Giorgio Chiellini & Gianluigi Buffon

Credit imagine: Getty Images

DeIrina Aldea
29/06/2020 la 16:39

Legendele continuă în Serie A! Gianluigi Buffon şi Giorgio Chiellini şi-au prelungit contractele cu Juventus până în 2021.

În vârstă de 42 de ani, Gianluigi Buffon a revenit la Juventus la începutul acesteui sezon, după ce a evoluat un an la Paris Saint-Germain. Buffon este al doilea portar al echipei, după Wojciech Szczesny. În acest sezon, Buffon a jucat şapte meciuri în tricoul torinezilor în Serie A, iar în total are 647 de prezenţe în prima ligă din Italia. Astfel, Buffon este la egalitate cu Paolo Maldini în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe prezenţe în Serie A.

De partea cealaltă, Giorgio Chiellini (35 de ani) are 27 de goluri şi 21 de pase decisive în cele 391 de meciuri jucate în carieră în Serie A. Cu zece etape rămase de disputat până la finalul sezonului, Juventus este pe primul loc în clasament, cu avans de patru puncte faţă de ocupanta locului secund, Lazio.

Fotbal

Legenda continuă! La 42 de ani, Gigi Buffon și-a prelungit contractul cu Juventus

04/06/2020 LA 15:47

Legenda continuă! Buffon și Chiellini, la Juventus până în 2021

"Sunt jucători care nu au nevoie de introducere. Campioni ale căror povești vorbesc de la sine și ale căror legături cu acest tricou pe care îl poartă sunt de nezdruncinat. Exemple pe teren și în vestiar, lideri, purtători ai ADN-ului 'bianconeri', pe care îl poartă ca pe o a doua piele. Gianluigi Buffon. Giorgio Chiellini. Căpitani, legende. 'Bianconeri' de la început. 'Bianconeri' pentru totdeauna", au scris cei de la Juventus pe site-ul oficial.

Buffon a declarat că a început să țină cu Juventus de mic, când era Givanni Trapattoni antrenor, fiind îndrăgostit de caracterul electrizant al italianului: ”Nu am spus asta niciodată pentru că nu voiam să par nesincer, dar de la vârsta de 7 ani sunt fan Juventus. M-am îndrăgostit de Giovanni Trapattoni, el mă electriza, dar când a mers la Inter în 1986, am ezitat pentru că dragostea mea pentru el era atât de mare încât apoi am ținut cu Inter. Apoi cu Pescara, Como, Avellino, Campobasso și apoi de la 12 ani, am ținut cu Genoa”, a afirmat Buffon.

Fotbal

Dezvăluirea incredibilă a lui Chiellini despre mușcătura lui Suarez: "Și eu sunt un nemernic"

21/05/2020 LA 18:08
Serie A

Răspunsul dur al lui Balotelli, după ce Chiellini a spus că voia să-i dea 2 palme

10/05/2020 LA 10:56
Subiecte asemănătoare
FotbalGianluigi BuffonGiorgio Chiellini
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol