Sebastian Colțescu e în centrul unui scandal uriaș, după ce Istanbul Bașakșehir a părăsit terenul la partida cu PSG. Banca turcilor fusese foarte vocală de la început, dorind să pună presiune pe arbitri. La un moment dat, Colțescu nu a mai rezistat și i-a transmis lui Hațegan, centralul meciului, că unul dintre cei prezenți pe banca tehnică a campioanei Turciei trebuie eliminat.
Cum Hațegan nu știa împotriva cui să ia măsuri, Colțescu i l-a indicat pe Pierre Webo, folosind titulatura "negrul acela". De aici și până la un conflict în toată regula, terminat cu plecarea celor două formații la vestiare, în semn de protest, a fost doar un pas.
Deși cei mai mulți s-au grăbit să îl critice dur pe arbitrul român pentru remarca văzută având o tentă rasistă, John Barnes e convins că totul e exagerat. Mai mult, legendarul jucător al lui Liverpool și-a expus foarte clar opinia și l-a degrevat pe compatriotul nostru de orice responsabilitate.
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
ACUM 5 ORE
"Arbitrul nu știe pe cine să sancționeze, astfel că al 4-lea oficial se apropie și îl indică pe "acel negru". Treaba celui de-al 4-lea oficial nu e în acest moment să știe cum îl cheamă pe acel om, ci doar să îl identifice. Și chiar dacă a spus "negru", acesta e cuvântul în română pentru "black", ce e rău în asta? Ba a spus că dacă era un tip alb, nu ar fi spus arbitrul "acel alb". Dar dacă era alt scenariu - cinci antrenori negri și unul alb -, ar fi spus "albul acela"...ce altceva ar fi putut să spună?", a scris John Barnes pe Twitter.

Barnes, despre rasism într-un interviu Eurosport

Legendă a Angliei și a celor de la Liverpool, John Barnes, a venit în România toamna trecută, la invitația Eurosport, și a acordat un interviu în care a vorbit despre lupta la titlu în Anglia, despre problema rasismului în fotbal și societate, despre Mourinho, Guardiola și Klopp, despre Messi vs Maradona și multe alte subiecte.
Victimă a scandărilor rasiste în urmă cu 3 decenii, John Barnes consideră că acesta nu poate fi eradicat din fotbal până când nu este eliminat din societatea în care trăim.
"Jucătorii nu pot face nimic. Societatea trebuie să facă ceva. Ce pot face jucătorii? Dacă ies de pe teren, se schimbă ceva? Societatea trebuie să analizeze problema. Este problema societății pentru că li s-a spus oamenilor că anumite grupuri sunt superioare celorlalte. De ce unii fani se simt superiori față de tine pentru că tu ești negru și eu sunt alb sau invers? Pentru că le-a arătat societatea. Trebuie ca oamenii să fie educați pentru a nu mai simți așa. Un jucător este abuzat rasial, dar propriii fani pot spune: "te iubim pentru că joci bine". Dacă pleacă la alt club, acei fani vor abuza alt jucător. Trebuie să educi oamenii. Răspunsul nu este să ieși de pe teren. Poți interzice fanii de pe stadioane, îi poți amenda, dar asta nu va schimba percepția oamenilor. Asta trebuie schimbat", explica Barnes în interviul pentru Eurosport.
Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM 9 ORE
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
ACUM 10 ORE