Site-urile de socializare sunt împânzite cu imagini de la partida dintre Remo Stars și Ijebu United, care s-au întâlnit în finala Cupei Statului Ogun din Nigeria. Meciul s-a terminat 0-0 și câștigătoarea a fost decisă la loviturile de departajare.
Ceea ce s-a întâmplat însă la loteria penalty-urilor depășește orice imaginație. Imaginile arată clar că jucătorii de la Remo Stars au dorit să piardă intenționat partida. Portarul echipei a rămas blocat pe mijlocul porții la toate cele 3 penalty-uri executate de adversari, iar jucătorii de la Remo Stars au executat lamentabil.
Dacă al doilea penalty a fost ratat într-un mod "decent", mingea trecând câțiva metri pe lângă poartă, a treia execuție poate candida fără probleme la titlul de cea mai proastă din istorie.
Premier League
Brentford - Manchester United 4-0 | David De Gea a cerut să fie intervievat: "Eu am pierdut meciul"
ACUM 3 ORE
Executantul a tras puternic, dar mingea s-a dus în aut de margine. Ca ridicolul să fie complet, jucătorul și-a pus mâinile în cap, dând impresia că este dezamăgit de execuția sa.

Cei de la Remo Stars susțin că execuțiile au reprezentat o formă de protest

Evident, imaginile s-au viralizat repede, iar majoritatea fanilor și a oamenilor de fotbal au considerat că este vorba despre un meci aranjat pentru pariuri. Partidele trucate sunt ceva la ordinea zilei în fotbalul mondial, mai ales la nivel inferior și în țările sărace.
Totuși, presa din Nigeria a descoperit că în realitate a fost vorba despre un protest. Mai exact, cei de la Remo Stars au fost nemulțumiți de arbitrajul partidei și au dorit să iasă de pe teren înainte de penalty-uri. În cele din urmă au fost convinși să continue, deoarece clubul ar fi riscat sancțiuni severe, dar au ales să piardă deliberat, executând lamentabil toate cele 3 penalty-uri.
Conform jurnaliștilor de la thecable.ng, oficialii clubului au respins orice acuzație de non-combat pentru pariuri și au confirmat varianta protestului. Sursa citată notează că președintele Asociației de Fotbal a statului Ogun nu a putut fi contactat pentru explicații suplimentare.
Evenimentul este cu atât mai regretabil cu cât a avut în prim plan o echipă importantă din Nigeria. Remo Stars este pe locul 3 în prima ligă cu o etapă înainte de final. Ijebu United este divizionară secundă, aflându-se la jumătatea clasamentului într-un adintre cele 4 serii din al doilea eșalon al celei mai populate țări din Africa.
Liga
Barcelona, doar o remiză în prima etapă de La Liga! Catalanii, fără gol cu Rayo Vallecano de 3 ani
ACUM 11 ORE
Ligue 1
PSG defilează în Ligue 1! Încă o victorie la scor pentru campioana Franței! Neymar a reușit o dublă
ACUM 12 ORE