În vârstă de 29 de ani, Alireza Beiranvand, care este legitimat la Boavista, a intrat de curând în Cartea Recordurilor. Împrumutat de Royal Antwerp la Boavista, în Portugalia, goalkeeperul a reușit cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului și a fost introdus în Cartea Recordurilor pentru reușita sa remarcabilă.
Portarul primit recent distincția, dar respectiva degajare a avut loc pe 11 octombrie 2016, la meciul dintre Iran și Coreea de Sud. Duelul a făcut parte din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. Beiranvand a dorit să-și pună coechipierii iranieni pe un contraatac, iar degajarea acestuia cu mâna a măsurat 61.66 metri.
Africa Cup of Nations
Aubameyang s-ar putea întoarce în Anglia înainte de finalul Cupei Africii! Care este starea lui
ACUM UN MINUT

Din poartă, direct în Cartea Recordurilor! Un iranian a reușit cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului

Goalkeeper-ul care joacă actualmente pentru Boavista și e cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 1,50 milioane de euro a fost căpitanul lui Iran în acel meci, iar echipa condusă de el a câștigat cu 1-0. Recordul său a fost introdus în Cartea Recordurilor Guinness la mai bine de cinci ani distanță. Doar joi, pe 25 noiembrie, s-a oficializat această reușită remarcabilă a fotbalistului iranian.
"Internaționalul iranian a ținut să împartă premiul cu toți coechipierii de la Boavista înainte de antrenamentul de joi, care a avut loc pe Estadio do Bessa", a notat clubul din primul eșalon portughez pe site-ul oficial, mândrindu-se cu distincția primită de fotbalistul ajuns la 29 de ani. Goalkeeper-ul va reveni în Belgia la finalul acestui sezon competițional, pe 30 iunie 2022, atunci când împrumutul la Boavista ia sfârșit.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Championship
Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League! Fulham, cea mai ofensivă echipă din Anglia
ACUM 36 MINUTE
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
ACUM O ORĂ