Vestea morții lui Maradona a cutremurat întraga lume, dar a paralizat pur și simplu Argentina. A fost o noapte albă în țara lui Maradona. Argentina nu a dormit pentru că nu vrea să se trezească.
Imediat după ce trista știre a fost confirmată, președintele Argentinei a decretat 3 zile de doliu național și populația a fost anunțată că își va putea lua rămas bun de la idolul suprem în cursul zilei de astăzi, când sicriul său va fi depus la Casa Rosada, Palatul Prezidențial din Argentina.
Încă din timpul nopții, oamenii s-au strâns în fața acestei instituții, iar la ora 6 a dimineții (11:00, ora României) erau deja câteva mii de oameni care așteptau ca sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Diego să fie adus de oficalități.
Fotbal
Tricoul purtat de Maradona în meciul cu Anglia din 86 s-a vândut pentru o sumă record
04/05/2022 LA 16:49
Argentinienii au uitat de orice regulă de distanțare socială și s-au îmbulzit pentru a prinde un loc cât mai în față în încercarea de a ajunge în fața sicriului pentru a-și lua rămas bun de la cea mai importantă personalitate a poporului argentinian.
Potrivit publicatiei TyC, sicriul lui Maradona va fi inchis, iar oamenii vor putea sa-si ia ramas-bun de la el timp de 10 ore (între orele 6:00-16:00), dar e foarte posibil ca acest interval să fie prelungit.
Presa din Argentina se așteaptă ca peste un milion de oameni să încerce să ajungă în fața sicriului fostului mare fotbalist în cursul zilei de astăzi.
Premier League
"E noul Diego Maradona!" Harry Kane, comparat cu legendarul argentinian după victoria cu Newcastle
03/04/2022 LA 19:54
Fotbal
8 persoane anchetate pentru "omor din culpă și tentativă de omor" în cazul lui Maradona
09/03/2022 LA 11:22