Există puține construcții la nivel mondial care să genereze la fel de mult interes precum stadioanele. În ultimii ani, constructorii s-au întrecut în diferite design-uri și facilități pentru arene de sute de milioane, chiar miliarde de dolari.
Cu stiluri diferite, unde experiența spectatorilor este îmbunătățită, cu stiluri diferite, stadioanele au ridicat standardele în ultimele decenii. În ultimii ani, s-a început construcția unor noi stadioane fabuloase în diferite colțuri ale lumii, care vor fi gata până în anul 2025.
Cupa Mondială FIFA
Motivul pentru care Samuel Eto'o a luat la bătaie un fan! Întrebarea care l-ar fi scos din sărite
ACUM 9 MINUTE

Miami Freedom Park (Statele Unite ale Americii)

Noua echipă a lui David Beckham din Major League Soccer, Inter Milan, va avea o casă nouă din 2022. Noul stadion al celor de la inter Miami va fi într-un parc care are ca obiectiv să devină un loc de recreare a locuitorilor din Miami. Pe lângă stadionul de 25,000 de locuri, complexul va avea și un hotel, restaurante, centre comerciale, spații verzi și terenuri de fotbal sau de tenis, în cele peste 23 de hectare. Investiția se ridică la aproximativ 1 miliard de dolari, investiția fiind acoperită în totalitate din fonduri private de către deținătorii clubului, printre care și David Beckham.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223723.png

Hokkaido Ballpark (Japonia)

Hokkaido Ballpark va fi noua casă a echipei de baseball Hokkaido Nippon-Ham Fighters și va fi dat spre folosință începând cu martie 2023. Costurile construcției vor ajunge la aproximativ 530 de milioane de dolari, obiectivele principale ale japonezilor fiind ca noua construcție să îmbunătățească performanța jucătorilor, dar și să genereze un impact economic solid.
Complexul în care se va afla stadionul va include un complex rezidențial, spații verzi și va avea ca scop principal dezvoltarea unui stil de viață sănătos prin alimentație și sport. Stadionul Hokkaido se remarcă prin arhitectura sa unică, având forma unei case. Arena are și un acoperiș care va închide în totalitate stadionul, putând să se desfășoare partide și în timpul iernii.

Ras Abu Aboud (Qatar)

Stadionul Ras Abu Aboud din Qatar va deveni primul stadion demontabil din lume. Arena care va avea 40,000 de locuri va fi construită din containere reciclate, special pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2022. Imediat după terminarea turneului final, construcția va fi demontată, urmând ca mai multe părți ale stadionului să fie folosite în alte proiecte, sportive și non-sportive.
Obiectivul principal al Ras Abu Aboud este de a seta un nou standard în sustenabilitate și de a introduce o nouă idee în privința organizării evenimentelor sportive majore din viitor.

New Everton Stadium (Anglia)

Everton urmează să părăsească celebra arenă Goodison Park în câțiva ani, după ce au început planurile de construire a unei noi arene ultra-moderne de 645 de milioane de dolari. Noua arenă a caramelelor se va situa în portul Bramley-Moore, la marginea râului Mersey din Liverpool. The New Everton Stadium va avea 52,000 de locuri și este de așteptat să fie gata la începutul sezonului 2023-2024.
De asemenea, noul stadion al celor de la Everton face parte dintr-un program de peste 7 miliarde de dolari de refacere a malului orașului Liverpool.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
Romanian Liga I
Își dorește Florinel Coman să plece de la FCSB? Declarația acestuia care lasă urme de interpretare
ACUM 10 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Scene ireale în Qatar! Samuel Eto'o a lovit cu piciorul un suporter, după Brazilia - Coreea de Sud
ACUM O ORĂ