Fostul mijlocaș din Premier League, retras în 2013, a pierdut lupta cu boala cumplită "Charcot-Marie-Tooth".
Papa Diop este recunoscut nu numai pentru cariera sa din Anglia (129 de meciuri în Premier League), ci și pentru prestațiile sale de la naționala Senegalului.
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
ACUM 4 ORE

Papa Bouba Diop, eroul Senegalului la Mondialul din 2002

Fostul mijlocaș a intrat în istorie la meciul de debut de la Campionatul Mondial din 2002, când Senegalul, aflată la prima participare, a învins Franța, campioana în exercițiu, cu scorul de 1-0.
Unicul gol al partidei a fost marcat chiar de Diop.
Naționala Senegalului s-a calificat din grupă, după ce a mai obținut două remize cu Danemarca (1-1) și Uruguay (3-3). În meciul cu Uruguay, Diop a marcat două goluri. În optimi, naționala africană s-a impus în fața Suediei, scor 2-1, după un gol de aur.
Aventura extraordinară a Senegalului s-a încheiat în sferturi, când Turcia a câștigat partida, scor 1-0, grație unui gol de aur.

A murit Papa Bouba Diop, la vârsta de 42 de ani

De-a lungul carierei, Diop a mai evoluat la echipe precum Fulham, Portsmouth, AEK Atena, West Ham și Birmingham. Datorită fizicului său impresionant și a înălțimii de 1,94 metri, Diop a primit porecla "Dulapul" în perioada petrecută în Premier League.
Per total, senegalezul a bifat 129 de apariții în campionatul Angliei, reușind să înscrie și 8 goluri. Cea mai lungă perioadă a petrecut-o la Fulham. Diop a cucerit 3 trofee în timpul carierei: titlul în Elveția, Cupa Greciei și, cel mai important, Cupa Angliei, alături de Portsmouth, în 2008.
Diop a adunat 63 de selecții la naționala Senegalului, reușind să înscrie de 11 ori.
Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM 4 ORE
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
ACUM 4 ORE