Lucrările la noua academie de fotbal din Satu Mare au demarat, iar finalizarea proiectului este estimată pentru sfârșitul acestui an. Guvernul maghiar are de gând să continue investițiile din România. Mai exact, executivul condus de Viktor Orban a alocat 220 de milioane de forinți, iar investiția totală se ridică la aproximativ 800.000 de euro. Maghiarii au primit autorizație pentru o suprafață de 8 hectare.
Ungaria continuă să fie un exemplu pentru susținerea sportului în Europa. Chiar dacă termenul de finalizare al proiectului era inițial programat pe durata a 22 de luni de la startul lucrărilor, se pare că academia de fotbal va fi gata mai devreme, la finalul acestui an, în luna decembrie. Ungurii au întocmit un întreg plan referitor la formarea a cât mai mulți juniori, iar potrivit Pro Sport, academia de fotbal a maghiarilor ar trebui să aibă în primul sezon de activitate nu mai puțin de 150 de copii înscriși.

Viktor Orban continuă să facă investiții în fotbalul din România

Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM O ORĂ
După Sepsi OSK și FK Csikszereda, ungurii și-au dorit să construiască o academie de fotbal lângă Oradea, însă autoritățile locale nu au fost de acord și nu le-au oferit maghiarilor undă verde pentru demararea proiectului. Responsabil pentru acest poriect ar fi trebuit să fie Emeric Ienei. Acum, vecinii noștri încearcă să construiască acum în Satu Mare, dar spre deosebire de Sepsi și Csikszereda, acest proiect va rămâne la stadiul de academie de fotbal, toată energia fiind canalizată spre tinerele talente.
Potrivit unor documente apărute pe site-ul www.satu-mare.ro și preluate de www.presasm.ro, proiectul prinde deja contur, iar construcția finală va putea fi admirată la finalul acestui an: "Academia va avea șase terenuri de fotbal, este prevăzută cu tribune, cu spații de cazare, săli de fitness, sală de mese, sală de recuperare".
Liga Campionilor UEFA
Fratele unui star de la Liverpool, prins în mijlocul haosului de la Paris! Mărturii uluitoare
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Presa iberică a descoperit vinovații pentru care finala Champions League a început cu întârziere
ACUM 3 ORE