Fanii fotbalului sunt forțați să se recunoască învinși de către pandemia de coronavirus care a stopat într-o singură zi lumea sportului. Ligue 1 nu se mai juca în această lună. UEFA Champions League și Europa League, competițiile care urmau să se dispute săptămâna viitoare, au urmat pe "lista neagră" a coronavirusului.
Premier League nu a fost imun, în ciuda faptului că Guvernul Britanic anunțase acest lucru cu doar 24 de ore în urmă. Antrenorul de la Arsenal, Mikel Arteta, a fost testat pozitiv. Apoi a venit rândul lui Callum Hudson-Odoi. Alte 6 cluburi sunt afectate de pandemie cu jucători sau oameni din cadrul clubului plasați în carantină. Anunțul nu a surprins astfel: până pe 3 aprilie nu se vor mai disputa partide din Premier League, următoarele 3 divizii și nici din fotbalul feminin. De asemenea, și în Scoția fotbalul a fost oprit.
Bundesliga s-a ținut mai tare în primă fază - nemții au anunțat că etapa din acest weekend va avea loc, fără spectatori, pentru ca apoi să fie suspendat campionatul. Până la urmă, Federația a cedat și nici în Bundesliga nu se va mai juca fotbal pentru o perioadă.
Premier League
Nebunie în Premier League! Patrick Vieira a lovit un huligan al lui Everton la finalul meciului
ACUM 25 MINUTE
Serie A a fost suspendată de mai mult timp și decizia s-a dovedit a fi bună: Daniele Rugani a fost testat pozitiv, a urmat Manolo Gabbiaddini și apoi alți 4 colegi ai celui din urmă de la Sampdoria.
https://i.eurosport.com/2020/03/13/2794260.png
Însă fotbalul nu este singurul afectat, ci toată lumea sportului. Formula 1 a anunțat astăzi suspendarea sezonului până în luna mai! Cei de la McClaren deja luaseră decizia de a nu participa la următoarea cursă.
Maratonul de la Londra și cel de la Boston au fost amânate pentru toamnă. Cursa Giro D'Italia care urma să pornească în luna mai în Ungaria a fost amânată. La fel s-a întâmplat și cu etapa a 8-a din Paris-Nice. Astfel, turul al 7-lea va fi ultimul și va fi în direct pe Eurosport sâmbătă de la ora 14.10.
Prima ligă de hochei din Elveția a decis să anuleze sezonului - este prima dată din 1940 când nu va exista o campioană! Iar exemplul elvețian, deși cei care iau deciziile vor să-l evite cu orice preț, poate fi preluat și în alte sporturi.
Există și sporturi care continuă în ciuda pandemiei. Openul Gibraltarului va fi transmis sâmbătă și duminică începând cu ora 10.30 pe Eurosport. Săptămâna viitoare va începe Tour Championship la care participă cei mai buni 8 jucători din lume iar turneul va fi transmis de Eurosport începând de marți.
Partidele din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni care urmau să aibă loc la finalul lunii au fost amânate și ele. În Europa, situația e diferită - barajul dintre Islanda și România se va disputa fără spectatori, în ciuda faptului că mai mulți jucători nu vor putea fi prezenți deoarece sunt în carantină în țările unde evoluează echipele lor de club.
Totuși, în ciuda zilei negre de 13 martie pentru sport, există speranțe că lucrurile vor reveni la normal în curând. Comitetul Olimpic Internațional susține că e determinat ca ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de la Tokio să aibă loc conform programului, în luna iulie. Totuși, Flacăra Olimpică și-a schimbat itinerariu din cauza pandemiei de coronavirus - trebuia să treacă prin Grecia însă planul a fost abandonat pentru a nu atrage grupuri importante de oameni pe care să-i expună la riscuri.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 8 ORE
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 8 ORE