Getty Images

"Vinicius ca Neymar, Rodrygo ca Messi". Spaniolii au aflat cum tratează fotbalul cei doi tineri

"Vinicius ca Neymar, Rodrygo ca Messi". Spaniolii au aflat cum tratează fotbalul cei doi tineri

02/12/2019 la 12:03Actualizare 02/12/2019 la 12:05

Zinedine Zidane are mai multă încredere în Rodrygo decât în Vinicius, care este în ultima vreme doar convocat în lotul lui Real Madrid.

Antrenorul madrilenilor, Zinedine Zidane, i-a dat deja în acest sezon mai multe șanse lui Rodrygo decât compatriotului lui care pleca cu prima șansă la începutul sezonului, Vinicius Jr. Brazilianul de 19 ani a fost doar inclus în lot la ultimul meci din campionat, cu Alaves, însă nici măcar nu și-a făcut încălzirea pentru o posibilă înlocuire pe parcursul partidei.

În prezent, Real Madrid ocupă locul secund în clasament, la egalitate de puncte cu liderul Barcelona, 31 de puncte, după 14 meciuri jucate. Vinicius nu și-a mai făcut apariția în tricoul lui Real Madrid pentru a treia oară la rând în meciul cu Alaves, scor 2-1. Brazilianul nu a fost inclus în primul 11 nici la meciurile cu Real Sociedad și Paris Saint-Germain.

Rodrygo l-a întrecut deja pe Vinicius la timpul petrecut pe teren

“Ce s-a schimbat pentru Vinicius este că Eden Hazard și Rodrygo Goes sunt aici”, a spus Zidane despre absența brazilianului. Ultima apariție a lui Vinicius a avut loc în octombrie, în meciul cu Real Mallorca. Vinicius Junior a petrecut pe teren doar 57 de minute de atunci în trei meciuri. Vinicius este comparat în presa din Spania cu Neymar, iar Rodrygo cu Messi, tocmai prin ochii lui Zidane, care îl prefer pe Rodrygo pentru că este serios și muncitor. Spre deosebire de Vinicius, care a ajuns la Madrid și a fost tratat ca un superstar, și-a pierdut repede concentrarea, iar Zidane taxează din greu acest aspect.

În acest context, Rodrygo a jucat mai multe minute în acest sezon decât compatriotul lui, Vinicius. Rodrygo a fost pe teren timp de 468 de minute, în timp ce Vinicius a jucat pentru 448 de minute. În plus, Rodrygo a înscris de cinci ori. Zidane nu plănuiește să-l împrumute pe Vinicius în această iarnă, așa că brazilianul va trebui să se lupte în continuare pentru locul lui în echipă.