Vinicius Jr. s-a remarcat în acest sezon drept unul dintre cei mai buni fotbaliști de la Real Madrid, reușind deja 10 goluri și 7 pase decisive. La 18 ani, atunci când 'galacticii' au plătit 45 de milioane de euro pentru el, brazilianul ar fi putut să ajungă la Barcelona.
Într-un interviu acordat recent celor de la El Larguero, Vinicius a vorbit despre momentul în care a fost pus să aleagă între Real Madrid și Barcelona, explicând de ce a ales să îmbrace tricoul grupării blanco.
"Nu dau apă la moară celor care vorbesc din exterior, cei de lângă mine știu adevărul, de aceea nu vorbesc prea mult. Cele două cluburi m-au dorit și am ales să merg la Real Madrid datorită proiectului și lucrurilor pe care le-au făcut pentru mine.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 11 ORE
Am considerat că este cel mai bun proiect pentru mine și a fost clubul pentru care aveam cea mai mare afinitate. Mereu am iubit-o pe Real Madrid, l-am iubit pe Cristiano Ronaldo, dar și pe restul jucătorilor. Am ales bine și vreau să rămân aici pentru mult timp.
Toți cei de aici m-au încurajat și m-au ajutat. Nu doar Ancelotti. Au fost și Solari, Zidane, iar acum e Carlo. Cu el am mai multă încredere, primesc mai multe minute, mai mult timp să fac lucrurile bine. Cei 3 ani de antrenament foarte intens și minutele jucate m-au ajutat foarte mult. În plus, Ancelotti a sosit și mi-a dat încrederea de care aveam nevoie", a declarat Vinicius, citat de publicația spaniolă AS.

Cât câștigă Vinicius la Real Madrid

Vinicius Junior este unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Real Madrid în acest sezon, dar brazilianul este în același timp unul dintre cei mai slab plătiți fotbaliști de pe Santiago Bernabeu.
Potrivit jurnaliștilor publicației Goal, sportivul în vârstă de 21 de ani câștigă anual 3,2 milioane de euro, sumă care poate ajunge până la 4 milioane de euro cu tot cu bonusuri. În aceste condiții, Vinicius Jr. este, alături de Dani Ceballos, Jesus Vallejo și Andriy Lunin, pe lista celor mai prost plătiți fotbaliști ai lui Real Madrid. Trebuie menționat, însă, că brazilianul a fost printre primii jucători care și-au dat acordul pentru a-și reduce salariul din cauza problemelor financiare cauzate de pandemie.
Salariul lui Vinicius ar putea să crească în stagiunile următoare. Oficialii madrilenilor ar intenționa să înceapă negocierile cu reprezentanții lui Vinicius pentru prelungirea contractului său și după vara anului 2024. Conform sursei citate, fotbalistul, care a ajuns în Spania în 2018, după transferul de la Flamengo în schimbul a 45 de milioane de euro, ar urma să aibă în noua înțelegere o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro.
Cel mai probabil, Vinicius va semna prelungirea contractuală, brazilianul fiind hotărât să-și îndeplinească visul de a deveni o vedetă a fotbalului din Spania.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44