În iarnă, Inter părea că a dat lovitura pe piața transferurilor, aducând "creierul" lui Tottenham pe Giuseppe Meazza. Mutarea a fost cu atât mai impresionantă cu cât suma transferului a fost una modică, doar 16 milioane de euro, în condițiile în care mijlocașul intra în ultimele 6 luni de contract și londonezii riscau să îl piardă gratis.
Dar Eriksen nu s-a adaptat la rolul pe care Conte i l-a pregătit și, ca atare, în destule partide danezul a fost doar rezervă. Cifrele sale în campionat au fost departe de cele reușite la Spurs: un gol și două assisturi în cele 17 partide în care a evoluat în Serie A. În mare parte, din cauza tacticii lui Conte, care nu îi oferă destulă libertate pentru a orchestra fazele ofensive.
"Am venit aici să câștig trofee. Ultima oară când am câștigat ceva s-a întâmplat cu Ajax, acum foarte mulți ani", spunea danezul când a sosit în Lombardia.
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
23/01/2022 LA 11:14

Eriksen, perioadă de coșmar în Italia

Perioada petrecută în Italia a devenit un adevărat coșmar, notează Daily Mail. Eriksen nu și-a găsit o casă, după sosirea la Milano, locuind la hotel. Însă, într-una dintre zilele în care se întorcea la stabiliment, a avut surpriza neplăcută să afle că hotelul intrase în lockdown și nu i se mai permite accesul înăuntru. Deși Lukaku și Ashley Young s-au oferit să îl găzduiască, în cele din urmă mijlocașul a sfârșit prin a sta o perioadă în cantonamentul echipei, singur.
"Visul lui Christian Eriksen de a obține trofee cu Inter s-a transformat într-un coșmar. COVID-19 l-a forțat să locuiască în cantonament și să se antreneze într-o parcare, iar Conte nu crede în el: danezul a fost lăsat în afara primului "11" în majoritatea partidelor importante. Acum, jucătorul pe care Conte l-a dorit cu orice preț, Arturo Vidal, a semnat cu nerazzurrri, iar Eriksen are șanse și mai mici să evolueze", notează Daily Mail.
Acum, Eriksen e într-o cursă contra-cronometru să își găsească o altă echipă. Inter și-a dat ok-ul pentru o mutare, dar în condițiile dorite de italieni. Suma e, însă, o mare problemă, în condițiile în care nerazzurrii solicită nu mai puțin de 44 de milioane de lire în schimbul mijlocașului.
Până în acest moment nu a venit vreo ofertă concretă pe numele lui Eriksen, chiar dacă au existat mai multe formații din Premier League care s-au interesat de el. Fereastra de transferuri se închide pe 5 octombrie, astfel că danezul ar putea rămâne "captiv" pe Meazza cel puțin până în iarnă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
22/01/2022 LA 09:49
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33