Wayne Rooney, cel mai bun marcator din istoria selecţionatei Angliei, a demisionat din postul de antrenor al echipei de fotbal Derby County, care a retrogradat în liga a treia engleză la finalul sezonului recent încheiat.
Rooney, în vârstă de 36 de ani, a sosit la Derby County în ianuarie 2020, îndeplinind iniţial rolul de antrenor-jucător, înainte de a prelua interimatul la conducerea tehnică după plecarea lui Phillip Cocu.
Citește și:
Liga Campionilor UEFA
Lucescu, performanță uriașă! Dinamo Kiev, la un pas de grupele UCL! Tabloul complet al play-off-ului
ACUM 2 ORE

Wayne Rooney s-a despărțit de Derby County după doi ani și jumătate

Fostul golgheter al clubului Manchester United a agăţat definitiv ghetele în cui în momentul în care a fost instalat în mod oficial ca antrenor principal al lui Derby, în ianuarie 2021.
"Am urmărit îndeaproape evoluţiile legate de acţionariatul lui Derby County. Astăzi m-am întâlnit cu directorii pentru a-i informa că am decis că este timpul să părăsesc clubul", a precizat Rooney într-un comunicat dat publicităţii vineri.
El a subliniat, totodată, că responsabilii clubului au încercat să-l convingă să se răzgândească, fără succes însă. "Personal, cred că acum clubul are nevoie să fie condus de cineva cu energie proaspătă şi care nu este afectat de evenimentele din ultimele 18 luni. Îmi voi aminti mereu cu mândrie de perioada petrecută la Derby", a adăugat fostul atacant.
Penalizată cu 21 de puncte în total, în sezonul trecut, din cauza problemelor financiare, Derby County a ocupat penultimul loc în clasamentul final, la şapte puncte de prima poziţie neretrogradabilă.
Sursă: Agerpres
Premier League
Timo Werner, mesaj emoționant după despărțirea de Chelsea! Marea dorință a germanului
ACUM 4 ORE
Romanian Liga 2
Steaua, doar un egal cu Metaloglobus! Suporterii, mesaj împotriva conducerii
ACUM 4 ORE