Rooney a fost numit ca antrenor interimar în noiembrie la Derby după ce a fost dat afară Phillip Cocu. Din postura de antrenor, Rooney a câștigat trei meciuri din 10 în toate competițiile, Derby fiind pe ultimul loc în Championship.
Derby este acum pe locul 22 în Championship, însă are 19 puncte, la fel ca Sheffield Wednesday de pe 21, cu un meci în minus.
”Când m-am întors în Marea Britanie, am fost impresionat de potențialul de aici de la Derby. Stadionul, baza de antrenamente, calitatea jucătorilor dar și a celor de la academie, precum și fanii. În ciuda altor oferte, instintcul mi-a spus că Derby este locul potrivit pentru mine”, a afirmat Rooney.
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM 6 MINUTE
Este o onoare să am oportunitatea de a le călca pe urme unor oameni precum Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard sau Phillip Cocu. Promit tuturor implicați la club și tuturor fanilor că eu și staff-ul meu vom face tot ce putem pentru a atinge potențialul acestui club istoric

Probleme financiare la Derby

Derby County este pe ultimul loc în Championship, dar clubul are și probleme financiare semnificative. Cea mai mare parte a jucătorilor încă nu și-a primit salariile pentru luna decembrie, care ar fi trebuit să intre pe 15 decembrie.
Pe 15 ianuarie ar urma o nouă plată, însă conducerea clubului a anunțat jucătorii că și aceasta va fi amânată. Deocamdată nu se știe când ar putea primi banii jucătorii, însă s-a scris recent că Derby ar urma să fie preluată de noi patroni în curând ceea ce ar putea schimba semnificativ situația.

Rooney, o legendă în fotbal

Rooney, care și-a început cariera la Everton, a depus o cerere de transfer în august 2004 după un Euro 2004 memorabil. Chiar dacă Everton i-a oferit un nou contract în valoare de 50.000 de lire pe săptămână, Rooney a mers până la urmă pe Old Trafford la sfârșitul lunii. La 18 ani, Rooney a devenit cel mai scump jucător de sub 20 de ani după ce United a plătit pentru el 25,6 milioane de lire.
”Au fost multe sprâncene ridicate”, când Sir Alex Ferguson a propus conducerii aducerea lui Rooney, a povestit scoțianul. Totuși, cariera lui Rooney la United a înlăturat orice urmă de îndoială.
Rooney a petrecut 13 ani pe Old Trafford unde a câștigat 16 trofee și a devenit singurul jucător englez, alături de Michael Carrick, care a câștigat Premier League, Cupa Angliei, UEFA Champions League, Cupa Ligii, UEFA Europa League și Campionatul Mondial al Cluburilor. Rooney a înscris 253 de goluri pentru Manchester United în toate competițiile, fiind golgheterul all time al echipei. În Premier League, Rooney a reușit să marcheze 208 goluri, fiind depășit doar de Alan Shearer în clasamentul all time. De asemenea, Rooney are al treilea cel mai mare număr de assist-uri.
Fotbal
Rezumatul partidei Southampton - City! "Sfinții" au obținut un punct mare, rezistând eroic pe final
ACUM 31 MINUTE
Fotbal
Armstrong, intrare "criminală" asupra lui Laporte, în Southampton-City! Arbitrul i-a dat doar galben
ACUM O ORĂ