Înainte de penultima rundă din Championship, WBA și Brentford erau separate de doar un punct în bătălia pentru locul secund, care duce direct în prima ligă engleză.
West Bromwich Albion a pierdut aseară la Huddersfield, scor 2-1, astfel că Brentford, ocupanta locului 3 avea o șansă istorică. În urmă cu șase ani, micuța formație evolua în League One, iar acum putea fi protagonista unei promovări istorice în cel mai puternic campionat al lumii.

Lui Brentford îi era suficient un egal pentru a fi aproape sigură de promovarea în Premier League

Scottish Premiership
Cât câștigă anual Ianis Hagi din colaborările cu marile branduri internaționale
ACUM O ORĂ
"Albinele" aveau nevoie de doar un egal pe terenul lui Stoke, formație de pe locul 17, care nu avea totuși emoții în privința retrogradării. Asta pentru că în ultima rundă Brentford urmează să întâlnească acasă pe Barnsley, ultima clasată, formație deja retrogradată de ceva timp. În caz de egalitate de puncte în lupta pentru promovare, principalul criteriu e golaverajul, iar Brentford era avantajată (avea +44, față de doar +32 cât are WBA).
Doar că presiunea a fost prea mare pentru "albine", care azi au cedat la Stoke, scor 1-0. Singurul gol al meciului a purtat semnătura lui Gregory (minutul 38).
În ciuda faptului că a pierdut, WBA își păstrează astfel locul doi în Championship, iar promovarea directă pare o formalitate. În ultima etapă, West Brom întâlnește pe teren propriu pe QPR, echipă aflată deja "în vacanță" (nu are obiectiv, iar în ultimele 5 partide are o linie de clasament foarte slabă, 3 înfrângeri și un egal).
Programul celor două formații care se luptă pentru promovarea directă în Premier League în ultima etapă:
  • WBA - QPR
  • Brentford - Barnsley
Chiar dacă nu va promova direct, Brentford speră să obțină "biletele" pentru Premier League în urma play-off-ului la care vor participa echipele clasate pe locurile 3-6 la finalul stagiunii.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Liga
Ansu Fati nu l-a uitat! Cine este omul pe care l-a îmbrățișat după primul gol marcat la revenire
ACUM O ORĂ
Premier League
Arteta, lăudat după victoria lui Arsenal: "Poate fi următorul Arsene Wenger!"
ACUM 2 ORE