Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, a rupt tăcerea ieri, la 3 zile după incidentul care a făcut înconjurul presei internaționale, spunând că Sebastian Colțescu "a întrecut limita" în minutul 14 al meciului de la Paris.
Webo a oferit noi declarații, de această dată în presa din Anglia, în care a explicat cum a trăit ultimele zile, de după scandalul de la Paris.
Fostul atacant camerunez acuză gravitatea incidentului și consideră că "timpul va fi împărțit în 2: înainte și după data de 8 decembrie".
Cupa Mondială FIFA
Istorie la Cupa Mondială din Qatar! O brigadă feminină va conduce meciul Germania - Costa Rica
ACUM 9 MINUTE

Pierre Webo, marcat de incidentul de la Paris în care Colțescu a fost acuzat de rasism

În același timp, Webo a dezvăluit că a fost extrem de stresat și a avut nevoie de pastile ca să poată dormi:
"Acum vom avea ziua de dinainte de 8 decembrie și ziua de după 8 decembrie. Data va fi ținută minte. A fost o zi grea, foarte grea. Am fost foarte stresat și am fost consultat de un doctor care mi-a oferit pastile de somn.
Nu vreau ca lumea să se concentreze pe mine, ar fi păcat să fiu ținut minte pentru asta. Îmi e rușine de ce s-a întâmplat, ca să fiu sincer. Ultimele 2-3 zile au fost cele mai grele din întreaga mea carieră.", a spus Pierre Webo, pentru BBC Sport.

Webo a explicat cum ar fi trebuit să i se adreseze Colțescu în meciul de la Paris

Webo a vorbit și cu jurnaliștii de la Daily Mail, cărora le-a spus că a fost uimit de propria reacție din meciul de la Paris:
"Acum vă puteți da seama din vocea mea că sunt mult mai calm. Dar atunci, nici eu n-aș fi vrut să fiu împotriva mea deoarece am fost foarte agresiv. Este pentru prima oară când am o astfel de reacție. Nici nu îmi amintesc lucrurile exact cum s-au întâmplat.", a spus Webo, pentru Daily Mail.
Apoi, camerunezul a explicat cum ar fi trebuit să-l indice Sebastian Colțescu la faza din minutul 14, ca să evite un întreg scandal de rasism:
"Era foarte simplu să spună unde mă aflam. 'Elimină-l pe al 3-lea tip' (n.r. - explicând cum ar fi putut decurge conversația dintre Colțescu și Hațegan). 'Care tip?'. 'Cel de acolo, el, dă-l afară'. 'Nu îmi dau seama care, vino să-mi arăți'. 'Tu, tu'. Este simplu. Dar la fel de simplu a fost și pentru el (n.r. - Sebastian Colțescu) să spună ce a spus. De ce acel cuvânt?
Este dificil să aud așa ceva din partea unui arbitru. Este un șoc. Din partea unui om care se presupune că ar trebui să fie în controlul unor astfel de situații. Era al 4-lea oficial într-un meci din Champions League. Este un meci de nivel înalt, motiv pentru care avem nevoie de oameni aflați la un nivel înalt.", a mai spus Webo.
Cupa Mondială FIFA
Louis van Gaal, contre cu jurnaliștii la conferința de presă: "Nu cred că opinia ta este corectă"
ACUM 38 MINUTE
Romanian Liga I
Punct final în cazul transferului lui Șut la Trabzonspor.Ce decizie s-a luat și ce au anunțat turcii
ACUM O ORĂ