Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, a răbufnit în minutul 14 al meciului de la Paris, când Colțescu i-a spus lui Hațegan, centralul partidei, să-l avertizeze pe "acel negru" atunci când s-a referit la camerunez. Webo, care a transmis de curând un mesaj pentru UEFA referitor la scandalul de rasism, i-a cerut socoteală lui Colțescu, apoi jucătorii celor două echipe au ieșit de pe teren și meciul a fost amânat.
Fostul internațional camerunez a vorbit pe larg cu jurnaliștii Daily Mail despre acea seară de la Paris, fiind întrebat și despre cum s-a simțit, dar și dacă a revăzut momentul. Webo a declarat că a revăzut reacția pe care a avut-o după ce Colțescu s-a referit la el cu expresia "ăla negru" atunci când l-a indicat centralului Ovidiu Hațegan.

Pierre Webo, nemulțumit de lipsa acțiunilor FIFA și UEFA, în cazul episoadelor de rasism

Romanian Liga I
CFR, prima din Liga 1 care debutează în sezonul 2022/23 al cupelor europene! Programul românilor
ACUM O ORĂ
Webo acuză UEFA și FIFA că lansează campanii împotriva rasismului, însă spune că cele două instituții nu acționează în niciun fel: "UEFA și FIFA lansează campanii, cum ar fi 'Spuneți nu rasismului', pentru a sensibiliza publicitatea TV. Dar nu acționează! Fotbalul este o afacere și toată lumea își vede de propriul interes. Ne-au sprijinit, dar, evident, și-au dorit să revenim pe teren. Sper ca UEFA să aplice sancțiuni mai eficiente", a fost mesajul transmis de Webo, potrivit cotidianului Hurriyet.
Webo a vorbit și despre cum ar trebui să arate în viitor relația dintre UEFA și fotbaliștii din întreaga lume. Fostul atacant consideră că instituțiile din lumea fotbalului ar trebui să-și asculte mai mult jucătorii atunci când există nemulțumiri: "FIFPro (Uniunea Mondială a Fotbaliștilor) ar trebui să-i asculte mai mult pe jucătorii lor. Din păcate, uneori jucătorii sunt oamenii cel mai puțin ascultați în lumea fotbalului. Acel moment în care am ieșit de pe teren (n.r. - la meciul PSG - Bașakșehir) a fost foarte important deoarece așa FIFPro va ști că jucătorii au putere și trebuie să fie ascultați.
La rândul lor, UEFA și FIFA trebuie să asculte mai mult jucătorii pentru a lua decizii împreună. Jucătorii au nevoie să fie ascultați pentru că ei sunt cei mai importanți oameni din lumea fotbalului. Fotbalul este o platformă uriașă. Pentru unii reprezintă totul. Am văzut în timpul pandemiei că este foarte greu fără fotbal. De asemenea, fotbalul fără suporteri este foarte dificil. Avem nevoie de fotbal pentru oameni. Și UEFA are nevoie de fotbal. Dacă refuzăm să jucăm din cauza acestor situații (n.r. - referitoare la rasism), pentru ei fotbalul nu mai are vreun sens. Sunt sigur că nu toți oamenii sunt rasiști și că vor ca fotbalul să continue. Dar cum? Într-un mod pozitiv, cu respect față de toate rasele, toate religiile... față de toată lumea", a spus Pierre Webo, pentru Daily Mail.
Liga
Primul pas pe care Real Madrid o să-l facă după finala Champions League! Pentru cine începe asaltul
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Liverpool - Real Madrid, LIVE TEXT de la 22:00 | E ziua finalei Champions League! Tot ce e de știut
ACUM 5 ORE