Arsene Wenger vrea să revoluționeze fotbalul internațional și duce o muncă de convingere de câteva luni încoace în acest sens. Francezul este șeful Departamanetului de Dezvoltare Globală a Fotbalului din Cadrul FIFA și promotorul ideii organzării campionatelor mondiale și continentale la fiecare doi ani.
Majoritatea confederațiilor sunt împotriva planului FIFA, existând și numeroși fotbaliști, antrenori sau oficiali care consideră acest demers unul deplasat, care va afecta activitatea fotbalistică la nivel internațional. În plus, grupuri mari de fani preferă să fie conservatoare, fiind de părere că lucrurile trebuie să rămână așa cum sunt în privința turneelor finale.
Wenger continuă să creadă că planul său va avea succes și a vorbit din nou deschis despre aceste subiect, în cadrul galei "Viitorul Fotbalului". Fostul mare antrenor al lui Arsenal a adus noi argumente proiectului său și a menționat că majoritatea oamenilor cu care a discutat despre acest lucru își doresc o schimbare.
Cupa Mondială FIFA
Tot mai aproape de finală! Campionatul Mondial din Qatar a ajuns în sferturi. Programul meciurilor
ACUM O ORĂ
"Din 100 de oameni de fotbal pe care i-am consultat, 99% doresc schimbări. Rezultatele sondajelor noastre arată că generațiile tinere sunt în favoarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani, iar generația de peste 50 de ani este împotrivă. Există o divizare în modul în care oamenii văd evoluția fotbalului.
Anul acesta este un exemplu bun: am avut EURO 2020, un turneu fantastic, iar apoi am avut faza finală din Liga Națiunilor, care a fost, din nou, foarte frecventată. Anul viitor este Cupa Mondială și toată lumea o așteaptă cu nerăbdare.Nimeni nu a spus că nu vrea Cupa Mondială în 2022 pentru că am avut EURO în acest an. Nu trebuie să ne fie frică.", a spus Wenger, citat de Daily Mail.
Citește și:

Arsene Wenger, convins că fotbalul va crește calitativ dacă proiectul său va fi implementat

Francezul a mers și mai departe, susținând că managerii echipelor de club ar avea de câștigat, deoarece jucătorii lor nu vor petrece atât de mult timp călătorind în întreaga lume în atât de multe pauze internaționale, în timp ce selecționerii ar avea mai mult timp legat să lucreze cu jucătorii lor.
De asemenea, Wenger consideră că fotbalul ar crește din punct de vedere calitativ dacă ar exista numai 2 pauze internaționale pe parcursul unui sezon, așa cum prevede proiectul inițiat de el.
"Propun o separare mai clară, jucând două blocuri de calificări. Pentru că ceea ce își doresc oamenii este creșterea calitatății. Omul modern care se uită la fotbal este informat, exigent, vrea calitate la ceea ce urmărește. Dacă se uită și nu vede ceva suficient de bun, se îndepărtează.
Există o cerere de calitate din partea tinerei generații, deoarece oamenii de astăzi sunt cunoscători, informați și știu că au capacitatea evaluării și a judecății. Avem responsabilitatea de a le oferi o calitate superioară.", a dăugat Wenger.
În final, francezul a specificat că întregul său proiect este doar la stadiul de propunere, iar FIFA nu va lua o decizie de una singură, ci toate părțile implicate vor avea dreptul să-și expună opinia și în final să voteze.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Prima reacție a lui Eto'o după ce a luat la bătaie un suporter la Cupa Mondială din Qatar
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
Portughezii au scris istorie la meciul cu Elveția de la Mondial! Recordul egalat de Goncalo Ramos
ACUM 2 ORE