De la transferul său din vara lui 2019, când Barcelona a plătit suma de 120 de milioane de euro (aferentă clauzei de reziliere) lui Atletico, Griezmann a dezamăgit. A marcat doar 9 goluri în toate competiţiile pentru gruparea blaugrana, o rată cu mult sub cea avută sub comanda lui Simeone, la formaţia rojiblanco.
S-a vorbit despre faptul că parteneriatul dintre Luis Suarez şi Messi ar fi cauza randamentului scăzut, dar plecarea uruguayanului la Ateltico nu a schimbat lucrurile. Dimpotrivă. Griezmann a fost titular în primele 4 etape din La Liga şi u a reuşit vreun gol.
Criticat după partida cu Sevilla de Koeman, francezul a fost rezervă neutilizată cu Ferencvaros, tehnicianul olandez preferând să arunce în luptă tinerii decât să mizeze pe francez.
Cupa Mondială FIFA
Messi a făcut o nouă predicție după ce s-a calificat în sferturi! Echipele care l-au impresionat
ACUM 6 ORE

Griezmann nu e folosit în zona preferată din cauza prezenţei lui Messi în teren

Arsene Wenger a analizat cauzele crizei de formă pe care o traversează compatriotul său şi a explicat că acesta nu e folosit în zona unde se simte cel mai confortabil. Şi nici nu are cum să se întâmple aşa ceva, în condiţiile în care francezul preferă să evolueze pe o poziţie foarte similară cu cea ocupată de Messi.
"Griezmann este un jucător care trebuie să joace în centru pentru că are o mare activitate în acea zonă, are precizie în pasele pe care le dă. Poate fi periculos datorită faptului că are ultima pasă, dar, mai important are ocazia să înscrie şi ştie să o facă. Dar există aglomerație în acea zonă pentru că este zona în care se mișcă Leo Messi", a spus Wenger, citat de sport.es.
Faptul că nu evoluează acolo unde îi convine cel mai mult poate crea mari probleme pe termen lung. Pentru că Griezmann, chiar dacă este un jucător puternic mental, îşi poate pierde încrederea în propriile forţe.
"A nu juca în poziția sa este complicat pe termen lung: la început, jucătorul acceptă, dar dacă nu dă randament pe termen lung și are impresia că poziția pe care o ocupă nu-i permite să-și exprime cele mai bune calități, va deveni descurajat", a mai spus fostul mare antrenor al lui Arsenal.
Cupa Mondială FIFA
FIFA face schimbări în formatul Cupei Mondiale din 2026! Anunțul lui Arsene Wenger
ACUM 10 ORE
Cupa Mondială FIFA
Leo Messi, uimit de eliminarea unei favorite la CM din Qatar. "Au mulţi jucători de top"
ACUM 11 ORE