După ce a adus-o pe Olanda din nou în elita fotbalului mondial, Koeman nu a putut refuza oferta clubului catalan, chiar dacă în prezent formația blaugrana e într-un moment delicat.
În presa din Vest s-a vorbit intens în ultimele 24 de ore despre succesorul olandezului pe banca tehnică a "portocalei mecanice", iar un nume a fost intens vehiculat: Arsene Wenger.
În vârstă de 70 ani, antrenorul care nu a mai condus pe nimeni din 2018, după ce a părăsit Arsenal, a dezmințit varianta. Francezul e în prezent șef al departamentului de Dezvoltare din cadrul FIFA și pare extrem de conectat la jobul pe care îl are.
Ligue 1
"El ar trebui să fie liderul! E de neînlocuit!" Verdictul lui Anelka despre rivalitatea de la PSG
ACUM O ORĂ
"Am văzut că au fost niște zvonuri privind posibilitatea ca eu să devin noul selecționer al Olandei, dar nu sunt disponibil. Lucrez la FIFA și o fac din greu și cu plăcere. Nu am discutat cu nimeni în acest sens, nu știu de unde au apărut aceste zvonuri", a comentat omul care a scris istorie pe banca lui Arsenal pentru beIN Sport.

Wenger, despre decizia lui Koeman de a semna cu Barcelona

Referitor la alegerea lui Koeman, Wenger spune că acestuia îi era imposibil să refuze o astfel de oportunitate. Chiar dacă are un background solid, tehnicianul de 57 de ani nu a avut niciodată oportunitatea să antreneze o formație care are an de an obiectiv câștigarea Champions League, astfel că hotărârea putea fi una singură.
Când ai de ales între o națională cum este cea a Olandei și un club uriaș ca Barcelona nu e ușor, dar îi înțeleg perfect decizia. Are 57 de ani, nu a antrenat niciodată un club atât de mare, e o oportunitate care apare o dată în viață | Arsene Wenger
Koeman și-a început cariera de antrenor ca secund, mai întâi la naționala "portocalei mecanice", apoi la Barcelona. Din 2000, a îmbrăcat doar tricoul de "A1", fiind pe banca lui Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, VAlencia, AZ Alkmaar, Feynoor, Southampton, Everton și a naționalei Olandei.
Ca antrenor, a cucerit trei titluri în Olanda, două cu Ajax și unul cu PSV. În Spania, la cârma Valencei, a obținut Cupa (2007-2008).
Liga
Barcelona a pus ochii pe un atacant cu experiență în 3 dintre cele mai tari campionate din Europa
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Manchester City are toate șansele să încheie cu bine o săptămână infernală! Primul pas a fost făcut
ACUM 2 ORE