După ce a adus-o pe Olanda din nou în elita fotbalului mondial, Koeman nu a putut refuza oferta clubului catalan, chiar dacă în prezent formația blaugrana e într-un moment delicat.
În presa din Vest s-a vorbit intens în ultimele 24 de ore despre succesorul olandezului pe banca tehnică a "portocalei mecanice", iar un nume a fost intens vehiculat: Arsene Wenger.
În vârstă de 70 ani, antrenorul care nu a mai condus pe nimeni din 2018, după ce a părăsit Arsenal, a dezmințit varianta. Francezul e în prezent șef al departamentului de Dezvoltare din cadrul FIFA și pare extrem de conectat la jobul pe care îl are.
Liga Națiunilor UEFA
Cu ce rămânem după retrogradarea în Liga C! Cum ar putea arăta România în preliminariile EURO 2024
ACUM 22 MINUTE
"Am văzut că au fost niște zvonuri privind posibilitatea ca eu să devin noul selecționer al Olandei, dar nu sunt disponibil. Lucrez la FIFA și o fac din greu și cu plăcere. Nu am discutat cu nimeni în acest sens, nu știu de unde au apărut aceste zvonuri", a comentat omul care a scris istorie pe banca lui Arsenal pentru beIN Sport.

Wenger, despre decizia lui Koeman de a semna cu Barcelona

Referitor la alegerea lui Koeman, Wenger spune că acestuia îi era imposibil să refuze o astfel de oportunitate. Chiar dacă are un background solid, tehnicianul de 57 de ani nu a avut niciodată oportunitatea să antreneze o formație care are an de an obiectiv câștigarea Champions League, astfel că hotărârea putea fi una singură.
Când ai de ales între o națională cum este cea a Olandei și un club uriaș ca Barcelona nu e ușor, dar îi înțeleg perfect decizia. Are 57 de ani, nu a antrenat niciodată un club atât de mare, e o oportunitate care apare o dată în viață | Arsene Wenger
Koeman și-a început cariera de antrenor ca secund, mai întâi la naționala "portocalei mecanice", apoi la Barcelona. Din 2000, a îmbrăcat doar tricoul de "A1", fiind pe banca lui Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, VAlencia, AZ Alkmaar, Feynoor, Southampton, Everton și a naționalei Olandei.
Ca antrenor, a cucerit trei titluri în Olanda, două cu Ajax și unul cu PSV. În Spania, la cârma Valencei, a obținut Cupa (2007-2008).
Liga Națiunilor UEFA
Maguire, un nou meci catastrofal: "Aproape că ne e milă de el!". Mesajul de susținere al lui Shaw
ACUM 28 MINUTE
Fotbal
Alimentul "secret" al marilor jucători de fotbal! Are multe proteine și puține calorii
ACUM O ORĂ