Încă de la înființare (1930) Campionatul Mondial de Fotbal are loc o dată la 4 ani, dar FIFA dorește ca așteptarea pentru o asemenea competiție să nu mai fie atât de mare.
Forul mondial efectuează în prezent un studiu pentru a vedea care ar fi impactul organizării Campionatului Mondial de Fotbal la fiecare doi ani. Părerile sunt împărțite. Pe de o parte, fanii și-ar dori să existe competiții cât mai dese, însă există și voci care susțin că acest lucru ar duce la suprasolicitarea jucătorilor, care oricum au tot mai multe meciuri de jucat anual în competițiile interne și continentale.

Arsene Wenger susține ideea FIFA de organiza Campionatul Mondial la fiecare doi ani

Romanian Liga I
Reacție dură din partea lui Laszlo Balint, după eșecul cu FCSB: "Nu pot să fiu calm"
ACUM 25 MINUTE
Arsene Wenger, șeful departamentului de dezvoltare globală a fotbalului din cadrul FIFA, e de părere că organizarea de competiții interțări în fiecare an ar aduce mai multe beneficii sportului rege. Francezul a explicat și cum programul nu ar fi supraîncărcat, deoarece numărul meciurilor de calificare ar scădea în noul context.
"Echipele naționale s-ar putea întâlni în octombrie pentru a juca 7 meciuri de calificare timp de o lună, iar apoi ar disputa turneul final în iunie. Vrem să reducem numărul de jocuri, acest lucru este foarte important, deoarece putem vedea starea jucătorilor. Apoi vom garanta o perioadă de odihnă după fiecare turneu final.
Gândiți-vă așa: 2026 - Cupa Mondială din SUA, Mexic și Canada; 2027 - un Campionat European și celelalte turnee continentale; 2028 - încă o Cupă Mondială; și așa mai departe. Până în 2024, toate competițiile vor avea loc cum sunt planificate, iar orice schimbare va fi făcută doar dincolo de această dată.", a explicat Wenger într-un interviu pentru germanii de la Kicker.
Romanian Liga I
FCSB – UTA Arad 2-1 | Gazdele câștigă după două penalty-uri discutabile
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
U Craiova 1948, de vânzare! Patronul oltenilor a făcut marele anunț: "Se va găsi un cumpărător"
ACUM 2 ORE