Articol scris de Romeo Ene
West Ham țintește în continuare locul 4, ultimul care trimite direct în grupele Ligii Campionilor. Echipa n-a mai avut un joc atât de bun și consistent de foarte mult timp, iar faptul că acum e la egalitate de puncte cu campioana Liverpool spune destule.

West Ham, surpriza sezonului în Premier League cu Moyes pe bancă

Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
West Ham continuă să sfideze toate cotele și să se poziţioneze drept adevărata surpriză din partea de sus a clasamentului. Cine ar fi crezut că David Moyes, creditat ca fiind printre cei mai buni manageri din Premier League, se poate baza în cele din urmă pe o strategie atentă și pe termen lung. Într-un sezon diferit de oricare altul, comprimat de un calendar special din cauza pandemiei, clasamentul din Premier League ar putea suferi unele modificări în partea de sus a clasamentului până la final.
Dacă anumite aspecte sunt deja clare, (City aproape campioană, United în top 4, Sheffield ca şi retrogradată), situaţia ultimelor locuri care trimit în Europa este neclară în acest moment. Întrebarea este cum a ajuns West Ham, care anul trecut terminase sezonul pe locul 16, cu emoţii în legătură cu retrogradarea, să fie ‘’în cărţi’’ pentru ocuparea unui loc de Champions League la finalul sezonului?
Primul răspuns se află pe bancă. David Moyes se confruntă cu a doua experienţă în estul Londrei și, la fel ca prima (2017-2018), care s-a încheiat fără o ofertă de prelungire a contractului, revenirea sa a trebuit să facă față neîncrederii fanilor și a presei din Anglia. El a reuşit să-i salveze pe ‘’ciocănari’’ de la retrogradare în sezonul trecut, iar anul acesta este foarte aproape să prindă un loc de Europa.
Deşi campionatul a început rău pentru West Ham, cu o înfrângere pe teren propriu împotriva lui Newcastle, scor 0-2, scoţianul a pus totul la punct şi a reuşit să formeze o echipă competitivă, iar de atunci i-au ieşit în mare parte lucrurile.
"A început slab, ceea ce părea a fi o continuare a sezonului trecut, dar apoi a pus lucrurile în ordine. Rezultatele sunt foarte bune, dar mai ales jocul. Comparațiile care se făceau cu mandatul său mai mult decât reușit de 11 ani la Everton, (2002-2013) încep să devină realitate. Cu adevărat trebuie să-i acordăm laudele pe care le merită", a declarat Roshane Thomas, corespondent West Ham pentru The Athletic.
Moyes a reușit să se adapteze și să fie creativ din punct de vedere tactic. Ideile sale tactice și flerul său merg bine în direcția pe care şi-o dorește pentru o echipă puternică, exigentă și spectaculoasă.
https://i.eurosport.com/2021/03/21/3015533.jpg

Transferuri reuşite pentru West Ham

Dacă scoţianul are rezultate bune pe banca ‘’ciocănarilor’’, atunci asta se datorează şi campaniei de transferuri pe care au reuşit-o englezii în vară. Dacă echipa are anumite probleme pe plan administrativ, din cauza protestelor suporterilor care îi vizează pe David şi David Sullivan, cei doi coproprietari şi Karren Brady, vicepreşedintele clubului, pe plan sportiv lucrurile merg într-o direcţie mai mult decât mulţumitoare. Transferurile au adus plusul de care West Ham avea nevoie. Thomas Soucek, venit de la Slavia Praga, a crescut foarte mult şi s-a impus ca unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Anglia. De asemenea, Vladimir Coufal oferă foarte multă siguranţă în flancul drept al apărării. Craig Dawson, care a venit de la Watford la începutul sezonului, pentru a întări apărarea, pare că este la a doua tinereţe, deşi are 30 de ani.
Jarrod Bowen, poate jucătorul cu cel mai bun randament care a fost adus acum un an şi jumătate de la Hull City, din Championship, a ‘’explodat’’ în Premier League. Driblingul său și schimbările rapide de direcție îl fac un vârf formidabil pentru Premier League, la fel ca în cazul lui Saïd Benrahma. Acesta din urmă a fost adus de la Brentford şi demonstrează faptul că reprezintă o soluţie reală pe flancuri, sau chiar la centrul terenului. Să nu uităm de Jesse Lingard, împrumutat de la Manchester United, care pare că a renăscut în tricoul lui West Ham, având 6 goluri şi 3 pase decisive în doar 8 partide şi a fost convocat la naţionala Angliei la meciurile internaţionale.

West Ham, faţă în faţă cu istoria

Echipa lui Moyes a fost inspirată atât în privinţa transferurilor, cât şi în cazul plecărilor de jucători. Ei au reuşit să scape de jucători care nu ofereau un randament foarte bun, cum ar fi Anderson, Snodgrass, Wilshere, Reid, Sanchez sau Ajeti. Deşi nu s-au ferit să vândă în această iarnă, Sébastien Haller fiind cel mai scump transfer, acest lucru nu s-a simţit în evoluţiile echipei.
"Nu am de gând să spun că de la sosirea sa [Moyes], West Ham s-a schimbat, dar în cele din urmă există o direcţie în care toată lumea vrea să meargă. Pe teren, jocul funcționează. Transferurilor au fost făcute foarte bine. El își construiește o echipă care seamănă cu el, alegând jucătorii care se potrivesc stilului său. Clubul are în cele din urmă o viziune pe termen mai lung", precizează Roshane Thomas, corespondent West Ham pentru The Athletic.
Ocuparea unui loc de Champions League la finalul sezonului ar fi o premieră pentru West Ham din 1986. Pe teren propriu, echipa lui Moyes se simte excelent, fiind pe locul 2 în acest clasament, după Manchester City. Soucek este jucătorul din Premier League care a parcurs cea mai mare distanță (364 km), Cresswell nu a ratat niciun minut în acest sezon și rămâne un jucător sigur pe stânga, la fel ca Fabianski, întotdeauna de încredere în momentul în care este introdus pe teren.
"Băieții se simt foarte bine. Există un adevărat spirit de echipă și este minunat pentru un manager. Te ajută să treci de unele momente dificile", spune Moyes.
Totuşi, englezii vor trebui să se descurce fără liderul lor în acest final de sezon, Declan Rice fiind accidentat. Michail Antonio este de asemenea out de pe teren pentru cel puţin o lună. Va fi greu, însă palpitant de văzut dacă West Ham va reuşi să prindă un loc de Champions League la finalul sezonului, după o pauză de peste 30 de ani.
West Ham – Leicester se joacă în această după-amiază, de la ora 16:05, în direct la Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/04/07/3024917.jpg
Fotbal
Monstruosul Haller! Atacantul lui Ajax distruge toate recordurile pentru grupele unei ediții de UCL
25/11/2021 LA 07:31
Premier League
Haos la United! 3 jucători cer transferul, din cauza lui Solskjaer
11/11/2021 LA 07:41