O declarație similară a făcut și John Barnes, legenda lui Liverpool care va veni în România pe 30 noiembrie la invitația Eurosport. El a afirmat că jucătorii Angliei ar fi trebuit să iasă de pe teren la meciul din Bulgaria când au fost abuzați rasial de fanii gazdelor.
”Nu sunt neapărat un fan al ieșitului de pe teren, dar dacă s-a decis să facem asta, atunci trebuie să avem curajul să ne menținem convingerile și să o facem!”, declara Barnes după partia dintre Anglia și Bulgaria.
Wijnaldum este de acord cu Barnes și a declarat pentru CNN Sport că nu ar avea nicio problemă să iasă de pe teren dacă ar fi victima unor abuzuri rasiale: ”Cred că toată lumea ar trebui să iasă de pe teren. Așa îți arăți susținerea față de cealaltă persoană, pentru că de ce să continui?”.
Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
ACUM 41 MINUTE
”Dacă vom continua să jucăm, nu se va opri niciodată petnru că oamenii se vor gândi că jucătorii se vor opri din joc, se duc la cabine și apoi revin oricum, deci de ce să se oprească?”, a afirmat Wijnaldum.
https://i.eurosport.com/2019/11/26/2724508.jpg

Wijnaldum, despre cazul Balotelli: E frustrant să văd asta pentru că nimeni nu înțelege cum se simte el

Atacantul lui Brescia, Mario Balotelii, a fost abuzat rasial în meciul jucat de echipa sa la Hellas Verona.
Drept urmare, fostul atacant al lui Manchester City și Liverpool, a trimis mingea în tribune și a amenințat că va părăsi terenul. Balotelli a fost într-un final să rămână pe teren de coechipieri. Totuși, Wijnaldum consideră că aceeași ca acei jucători ar fi trebuit să îl susțină și să părăsească terenul alături de teren.
”Este frustrant pentru că nimeni nu știe cum se simte el. Pentru Balotelli nu a fost prima oară când s-a întâmplat, așa că nu știm cum se simte. De ce sa nu îl susținem și să părăsim terenul? De ce nu am face asta?”, a declarat olandezul.
”Lumea spune să nu lași să te afecteze dar ei nu simt durerea unei persoane abuzate rasial”, a continuat el.

John Barnes, un simbol al luptei anti-rasism

Eurosport aduce legendele aproape de fani. Legenda lui Liverpool, John Barnes, va sosi în România pe 30 noiembrie pentru o întâlnire cu fanii și va fi, de asemenea, la emisiunea Premier League Show.
Barnes a vorbit recent într-un interviu acordat The Guardian despre felul în care lumea fotbalului poate gestiona problema rasismului.
”Fotbalul este cea mai puțin rasistă industrie din țara asta. Da, există oameni care au scandări rasiste și aruncă banane pe teren și sunt probleme privind numărul de antrenori și manageri de culoare, dar care altă industrie oferă unui băiat de culoare aceleași șanse ca unuia alb? Chiar și la nivelul League One și League Two vei vedea cinci sau șase jucători de culoare, pentru că au șansa de a-și maximiza potențialul”, a declarat el.
Toate detaliile despre vizita lui John Barnes la București sunt aici.
Fotbal
Ultimele detalii despre starea lui Sadio Mane. A ajuns la spital, după ce a fost făcut K.O.
ACUM O ORĂ
Fotbal
Gică Hagi a vorbit despre accidentarea gravă a lui Ianis Hagi
ACUM 10 ORE