Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia tocmai a bătut recordul mondial la fotbal feminin. Scorul incredibil într-un meci de calificare la Cupa Mondială

Andrei Nicolae

Actualizat 30/11/2021 la 23:34 GMT+2

Anglia a învins Letonia cu 20-0 în calificările pentru Cupa Mondială 2023 la fotbal feminin. Precedentul record al "leoaicelor" era un 13-0. Selecționata engleză are acum plus 56 la golaveraj după șase partide.

England's players pose ahead of the France 2019 Women's World Cup semi-final football match between England and USA, on July 2, 2019

Credit imagine: AFP

Naționala de fotbal feminin a Angliei a avut o seară memorabilă pe stadionul Keepmoat din Doncaster. Într-un meci de calificare pentru Cupa Mondială, "leoaicele" au învins Letonia cu scorul de 20-0.
Rezultatul reprezintă doborârea recordului mondial în fotbalul feminin.

Anglia a avut 8-0 la pauză

Ellen White, Beth Mead, Lauren Hemp și Alessia Russo au marcat fiecare câte 3 goluri. Prima a devenit cu această ocazie și cea mai bună marcatoare din istoria naționalei, depășind recordul lui Kelly Smith, de 46 de goluri.
CITEȘTE ȘI:
Fără doar și poate, acest meci a reprezentat o experiență dură pentru Letonia. În același timp, un alt exemplu pentru UEFA, care ar trebui să facă mai mult pentru a ajuta națiunile mai mici să dezvolte jocul feminin.
Anglia a condus la pauză cu scorul de 8-0, dar nu a oprit deloc motoarele până la final. Precedentul record al naționalei engleze la feminin era un 13-0, în 2005, într-o partidă cu Ungaria.

Și România a pierdui la scor cu Italia

Tot azi, naţionala femininăa României a fost învinsă de selecţionata Italiei cu scorul de 5-0 (1-0), pe Stadionul ''Anghel Iordănescu'' din Voluntari, într-un meci din Grupa G a preliminariilor Cupei Mondiale din 2023.
În alte meciuri din grupă, Croaţia a dispus de Republica Moldova cu 4-0, iar Elveţia a surclasat Lituania cu 7-0, în deplasare.Elveţia conduce în clasament, cu 18 puncte (6 jocuri), urmată de Italia, 15 p (6 j), România, 9 p (5 j), Croaţia, 4 p (6 j), Lituania, 1 p (5 j), R. Moldova, 0 p (4 j). România va juca următorul meci pe 8 aprilie, cu Elveţia, pe teren propriu
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo