Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Record absolut de audiență în Australia, la semifinala cu Anglia de la Cupa Mondială de fotbal feminin

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/08/2023 la 12:28 GMT+3

Semifinala Cupei Mondiale feminine de fotbal, dintre selecționatele Australiei și Angliei (1-3), disputată miercuri la Sydney, a fost urmărită de 7 milioane de persoane, un record absolut înregistrat la televiziunea australiană de la măsurarea cifrelor de audiență, informează AFP.

FIFA Women's World Cup Australia & New Zealand 2023 Semi Final match between Australia and England at Stadium Australia

Credit imagine: Getty Images

Înfrângerea "Matildas" în semifinala Cupei Mondiale a fost emisiunea televizată cea mai urmărită din Australia, cu un vârf de 11,5 milioane de telespectatori, cu o populație de aproximativ 25 milioane de persoane.
Audiența medie a fost de 7,13 milioane, față de 4,2 milioane de telespectatori pentru sfertul de finală câștigat contra Franței.
Aceste cifre sunt superioare finalei Australiei Open din 2022, în care victoria a revenit starului local Ashleigh Barty, și Openului Australiei ediția din 2005, când 5,56 milioane telespectatori au asistat la înfrângerea suferită de australianul Lleyton Hewitt.
Difuzorul gratuit din Australia, Channel Seven, a declarat că este vorba de programul cel mai urmărit, sportiv sau altul, de la instituirea datelor de audiență în 2001.
Naționala Angliei, campioana Europei, s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale de fotbal feminin, miercuri, la Sydney, după ce a învins formația Australiei cu scorul de 3-1 (1-0), în a doua semifinală a competiției găzduite de Australia și Noua Zeelandă.
În finală, pe 20 august, la Sydney, Anglia va înfrunta Spania, după ce ibericele au învins Suedia cu 2-1, marți, la Auckland. și pentru Spania este o premieră calificarea în finală.
Australia și Suedia vor juca pentru medaliile de bronz, pe 19 august, la Brisbane.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo